Kpss

KPSS 2017/1 Tercih Ücretlerinin Yatırılacağı Bankalar ve Son Ödeme Tarihi

16 Haziran 2017 tarihinde Devlet Personel Başkanlığı tarafından KPSS 2017/1 merkezi atama tercih robotu ve kadro dağılımı açıklandı. DPB tarafından açıklanan verilere göre KPSS 2017/1’de 2 bin 780 kadro açıldı. 

Bunun yanı sıra 21 Haziran 2017 tarihinde Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından KPSS 2017/1 merkezi atama tercih kılavuzunun yayımlanması ile tercih işlemleri başlamış oldu. Söz konusu tercih başvuruları 3 Temmuz 2017 tarihine kadar devam edecektir. 

Tercih kılavuzunun yayımlanması ile tercih yapacak olan adayların akıllarında tercih ücretlerinin hangi bankalara ve hangi tarihe kadar yatırılacağı sorusu yer aldı. Kamupersoneli.net olarak adayların sorularını yanıtlıyoruz.

TERCİH ÜCRETLERİ HANGİ BANKLARA YATIRILACAK?

* Bankalar, hizmet binasında veya azami 50 metre uzağında para yatırmalı ATM cihazı bulunan şubelerde gişe tahsilatı yapmayıp bu şubeye gelen adayı para yatırmalı ATM’lere yönlendirebilecektir.

* Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

* Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

* Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

* Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

* Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı

* Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler

* Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

*Yerleştirme ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı /banka kartı ile de yatırılabilecektir.

TERCİH ÜCRETLERİ İÇİN SON ÖDEME TARİHİ NEDİR?

Bilindiği gibi adaylar KPSS 2017/1 için 15 TL tercih ücreti ödeyecektir. Tercih ücretlerinin yukarıda belirttiğimiz bankalara ödeme işlemleri 21 Haziran 2017 tarihinde başladı. Ayrıca adaylar tercih ücretlerini 4 Temmuz 2017 tarihine kadar ödeyebileceklerdir. 

Bir Yorum

  1. Yatırsam mı bilmiyorum kendi bölümümden alım yok gebze sagolsun diger ildeki zabıtalar 3001 den de alıyor ama bizimki kendi bölümünden belediyeleri saymıyorum bile adalet bölümü yetmio 3001 dende adalet alıyorlar hakkımızda hayırlısı uğraşlarınız için sağolun

  2. ortaöğretim mezunlarına devletliselerinden mezunlara hiç kadro açmasaydınız daha iyiymiş milyonlarca lise mezunundan sınav ücreti alırken tercih ücreti adı altında köşeyi dönerken sesiniz soluğunuz çıkmıyor kadroya gelince 54 kişi yazık yazık