Kpss

KPSS 2017/2'de 59 Puan İle Memur Ataması Yapıldı

KPSS 2017/2 merkezi atama tercih sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. Açıklanan sonuçlarda 59 puan ile memur ataması yapıldığı dikkat çekti. 

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından bugün yayımlanan duyuru ile KPSS 2017/2 merkezi atama tercih sonuçlarının açıklandığı kamuoyu ile paylaşıldı. KPSS 2017/2 merkezi atama sonuçlarının yanı sıra oluşan en düşük ve en yüksek puanlar ile sayısal bilgiler de paylaşıldı. 

4 KONTENJAN BOŞ KALDI

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan paylaşımlara göre ortaöğretim ve Ön Lisans düzeyi yerleştirmelerde boş kontenjan kalmazken Lisans düzeyinde 59 puan ile atama yapılmasına rağmen 4 kontenjan boş kaldı. KPSS 2017/2 merkezi atama için Lisans düzeyinden 51 bin 321 aday, Ön Lisans düzeyinden 58 bin 409 aday ve lise düzeyinden 41 bin 351 aday tercih yaptı. Lisans düzeyinde 4 kontenjan boş kalırken geriye kalan tüm kontenjanlara yerleştirme yapıldı.

EN DÜŞÜK VE EN YÜKSEK PUANLAR

Ön Lisans düzeyinde atamalara ilişkin en düşük puan 70 olurken en yüksek puan ise 97 oldu. Bunun yanı sıra Lise düzeyinde atamalara ilişkin en düşük puan 77 olurken en yüksek puan ise 98 oldu.

59 PUAN İLE MEMUR ATAMASI YAPILDI

KPSS 2017/2 merkezi atama tercih sonuçlarına göre oluşan en düşük ve en yüksek puanlara bakıldığında Lisans düzeyinde 59 puan ile atama yapıldığı görüldü. Buna göre Lisans düzeyinde 59,01240 puan ile İstanbul Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne Bilgisayar İşletmeni ataması yapıldı. Yine lisans düzeyinde en yüksek 99,34056 puan ile Ankara Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğüne Mühendis ataması yapıldı.

Bir Yorum

  1. Hiç şaşırmadım ben 74 puan alıp memurluktan atanmayı beklerken 59 puan ne ya biraz adaletli olun

  2. Arkadaslar benim tercihlerim arasında ömer halis demir vardı sizlerde de yazıp çıkmayan var mı? Tamamen insanları kandiriyorlar başvuru yapan yok diye

  3. 76 ile atama yapmıyorsunuz,sonra zaman geçince yaşı beğenmiyorsunuz…Allah sonumuzu mutlu etsin!!!

  4. O 59 la atanan lisans mezunuymuş ama ortaöğretimin 59 la atanması saçma olurdu

  5. Benimkisi 58.999 puan beni neden atamadilar bunlar. Dalgami geçiyorlar adam olsunlar ya 15 TL yatırıyoruz Allahtan korksunlar biraz

  6. Yine atanamadık. Lise mezunu 76 ile atanıyor lisans mezunu 72 ile neden atanmıyor… Polis alımlarını öyle bir ayarlıyorlar ki hiç atanamıyor insan… Sonra gel adalet de…bırakın Allah aşkına inşaata devam….yazıklar olsun

  7. Devletimiz sagolsun ne diyeyim.Genclerden cok sey bekliuormus daha cok beklerler kendiler hangi gencin yada hangi kpss magdurunun derdini dinlediler.Yazik ya artik gercekten biktim biktim

  8. 2 çocuğum oldu onları büyütüyorum hala atanamadım Allah ne büyük Allah bir gün gelecek okuyup atanamayanların hakkını öbür dünyada bir bir alacak yazık. Kimileri zevk sefa içinde garibanı kimse düşünmüyor.