Kpss

KPSS 2017/2 Kadroları Açıklandı ! Tercihlerde Bu Belgelere Sahip Olanlar Çok Avantajlı Olacak

Bilindiği gibi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Devlet Personel Başkanlığının resmi web adresi üzerinden KPSS 201/2 merkezi atama duyurusu yayımlandı. Yayımlanan duyuruda merkezi atama için açılan kadro sayısı belirtildi.

TERCİHLER 14 – 23 KASIM’DA

Buna göre KPSS 2017/2 merkezi atama kapsamında 90 kamu kurum ve kuruluşuna 2 bin 38 memur alımı yapılacak. Bu alımların 208 adedi ortaöğretim, 918 adedi önlisans ve 912 adedi ise lisans düzeyinde olacaktır. Kamu kurum ve kuruluşlarına memur alımı için tercihte bulunacak olan adaylar tercihlerini 14 Kasım 2017 ile 23 Kasım 2017 tarihleri arasında ÖSYM’nin aday işlemleri sistemi üzerinden yapacaklardır. KPSS 2017/2 merkezi atama kapsamındaki kadro dağılımı için TIKLAYIN. 

TERCİH DÖNEMİ YAKLAŞIYOR

Tercih dönemi yaklaştıkça memur adaylarının heyecanları artmakla beraber atanamama kaygıları artıyor. Memur adaylar 2016 KPSS (Lisans, Ön Lisan ve Ortaöğretim) puanları ile KPSS 2017/2 merkezi atama tercihinde bulunacaklar. Kamupersoneli.net olarak tercihlerde memur adaylarını avantajlı duruma getirecek belgeleri derledik. Bu kapsamda memur adayları aşağıdaki belgelere sahip olduklarında KPSS 2017/2 merkezi atama tercihlerinde avantajlı olacak. 

AVANTAJLI OLACAĞINIZ BELGELER

1-) BİLGİSAYAR SERTFİKASI:

Çoğu kadro alımında istenen olmazsa olmaz bir sertifikadır.. Örgün eğitim yoluyla üniversitelerde bilgisayar dersi alan ve transkript ile bunu ispatlayan adaylardan bu belge istenmeyecektir. Açıköğretimde görülen bilgisayar dersi ise sertifika yerine geçmiyor. Burada hangi not ile geçtiğinizin, kaç saat aldığınızın bir önemi yoktur. Onun dışında bu sertifika “MEB onaylı” olarak istenmektedir.

2-) SÜRÜCÜ BELGESİ:

Şoförlük kadrosu dışındaki kadroların bazılarında da ehliyet şartı aranmaktadır. Başvuru şartları arasında “B SINIFI SÜRÜCÜ BELGESİ SAHİBİ OLMAK” niteliği aranan kadroları, “C”, “D” ve “E” sınıfı sürücü belgesi sahibi olanlar da tercih edebileceklerdir. Kimi kadrolarda ise “En az 5 yıllık ehliyet sahibi olmak” ifadesi de yer alır. Yani tecrübe de bir nevi önem kazanıyor.

3-) YABANCI DİL BELGESİ:

Ortaöğretimde İngilizce hazırlık sınıfında ders gören, yabancı dille eğitim yapan üniversitelerden mezun olanlar bu belgeye sahip olarak değerlendirilecektir. Özellikle, elinde YDS puanı olanların tercih edeceği kadroların niteliği ve kalitesi artacaktır.

4-) BONSERVİSLER:

Bazı kadrolar için aranan özelliklerde “şu bonservise sahip olmak” ibaresi yer alır.

“Bonservis” ifadesi geçen tüm kodlar için, adayın bonservis istenen alanda herhangi bir süre koşuluna tabi olmaksızın özel sektörde çalışmış olması ve bunun ilgili firma tarafından onaylanarak  belgelenmiş olması gerekmektedir. Örneğin, aşçı bonservisi için, adayın daha önce süresi www.kamupersoneli.net önemsiz olmak üzere restoran, otel, fabrika vb aşçılık mesleğinin icra edilebileceği yerlerde çalıştığının ilgili yer tarafından belgelenmesi  yeterlidir. ( MEB onaylı özel bir kurstan ilgili alandan sertifika sahibi olmak ya da öğrenim hayatının herhangi bir döneminde ilgili alandan ders aldığını gösteren transkript, karne vb. belgeler bu kod kapsamında değildir.)

Bunlar dışında açıklanacak olan kılavuzda “belgelemek” ifadesi yer alır. Yani “Şu programı bildiğini belgelemek” der. Onu da şöyle açıklayalım:

– M.E.B. Onaylı bir sertifika/belgeye sahip olmak ( Halk Eğitim Kurumlarında görülen eğitim sonucu verilen sertifika veya öğrenim hayatının herhangi bir döneminde ders saati, geçme notu ve dönem sayısı önemsiz olmak üzere ilgili alandan ders alındığını gösteren transkript, karne vb belgelere sahip olmak).

– M.E.B. onaylı olsun veya olmasın alınan ders saati önemsiz olmak üzere ilgili alanda sertifika veren herhangi bir özel kurs/dershaneden sertifika almış olmak.

– Süresi önemsiz olmak üzere herhangi bir özel sektör kuruluşunda bu alanda çalışmış olduğunu  gösteren bir belgeye sahip olmak koşullarından herhangi birini sağlayan adaylar bu kodların yer aldığı kadro ve pozisyonları tercih edebilirler.  Yani istenen kadroyu “belgelemiş” sayılırlar.    

Elinizde ne kadar fazla belge olursa o kadar avantajlı duruma geçersiniz. Kaloriferci, aşçı belgesi gibi belgeler genelde çoğu kişide bulunmaz. O yüzden ücretsiz olarak meslek edindirme kurslarından alacağınız ve MEB onayına sahip olacak bu belgeleri elinizde bulundurmanız, tercih sürecine kadar temin etmeniz avantajınıza olacaktır. Zaten kısıtlı bir kadro alımı olacağı için kamupersoneli.net olarak sizlere verdiğimiz bu önerileri mutlaka dinleyiniz ve biran önce temin etmeye çalışınız.

NOT: Yukarıda belirttiğimiz bu belgelere tercihlerin son günü olan 23 Kasım 2017 tarihine kadar sahip olmanız gerekmektedir.