Kpss

KPSS 2017/2 Yerleştirmeleri Tamamlandı: İşte Atananların İzlemesi Gereken Yollar

KPSS 2017/2 merkezi atama tercih sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. KPSS 2017/2 merkezi atama kapsamında atananların izlemesi gereken yolları ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

Bilindiği gibi Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 14 Kasım 2017 ile 23 Kasım 2017 tarihleri arasında KPSS 2017/2 merkezi atama tercihleri alındı. Adaylar 90 kamu kurum ve kuruluşu ile 2 bin 38 kadro için ÖSYM’nin aday işlemleri sayfası üzerinden tercih işlemlerini gerçekleştirdiler.

KPSS 2017/2 yerleştirmeleri kapsamında ataması yapılan aday ilk olarak atandığı kurumun genel müdürlüğündeki personel dairesi başkanlığını aramalıdır. Her kurum kendi atama ve yer değiştirme yönetmeliği gereği farklı belge ve bilgiler isteyebilmektedirler. Ayrıca ataması yapılan adaylar telefonlar arayıp aldığı bilgiler kapsamında ve kurumun internet sitesi yoluyla öğrendiği atamaya esas belgeleri hazırlayarak en kısa sürede kuruma ulaştırması gerekmektedir.

ADAYLARDAN BELGELER İSTENECEK

Birçok kamu kurum ve kuruluşu ataması yapılan adaylardan bazı belgeler istemektedir. Bu belgeler mal beyannamesi, işe giriş sözleşmesi , personel bilgi formu vb bilgi ve belgeler şeklinde olacaktır. Adaylardan istenilen belgeler genellikle adayın atamasının yapıldığı kurumların resmi web adresi üzerinden yayımlanmaktadır. Konu ile ilgili olarak KPSS 2017/2 ile atanan adaylara önerimiz eğer imkanınız var ise atandığınız kurumun ilgili birimine gidip doldurulması istenilen belgelerin bir örneğini elden de alıp doldurabilirsiniz.

GÜVENLİK SORUŞTURMASI BEKLENECEK

Bilindiği gibi ve Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi KPSS 2017/2 merkezi atama tercih kılavuzunda da belirtildiği gibi adayların belge, sertifika, bonservis vb gibi dokümanlara tercih tarihinin son günü olan 23 Kasım 2017 tarihine kadar sahip olmaları gerekmekteydi. Eğer ataması yapılan aday bu belgeleri kuruma sunmazsa adayın atama işlemleri iptal edilecektir. İstenilen belgeleri atama yapılan kuruma teslim ettikten sonra memur adaylarının yapacağı herhangi bir şey kalmadı. Bu süreçten sonra ise kurumun güvenlik ve arşiv soruşturması beklenecektir.

15 GÜN İÇİNDE GÖREVE BAŞLAMALARI GEREKİYOR

Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması Emniyet Genel Müdürlüğü, Mahalli mülki İdare Amirlikleri(Valilik ve kaymakamlıklar) ve Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından yapılacaktır. Kurum tarafından yapılan güvenlik soruşturması olumlu olduğunda kamu kurum ve kuruluşları tarafından atama onayı hazırlanacak ve yerleştirmesi yapılacak şekilde hazırlanır ve atama gerçekleşir. Atamanın yapılmasının ardından kuruma atanan kişilere tebligat yapılacaktır. Bu tebligatın adayın eline ulaşmasının ardından, aday eğer aynı ildeki bir yere atanmış ise ertesi gün, başka bir yerdeki kadroya atanmış ise 15 gün içinde göreve başlaması gerekmektedir.

1 YIL MEMUR OLAMAZLAR

İlk defa ve yeniden göreve atananlar belge ile ispatı mümkün zorlayıcı bir sebep yokken yukarıda belirtilen süreler içinde görevlerine başlamadıklarında kuruma atamaları iptal edilecektir. Bu sebepten dolayı ataması iptal edilen memur adayları 1 süreyle devlet memuru olamayacaklar. 

657 sayılı Devlet Memurları Kanunun “İşe başlamama halinde yapılacak işlem” başlıklı 63 üncü maddesinde “Bir göreve ilk defa veya yeniden atananlardan belge ile ispatı mümkün zorlayıcı sebepler olmaksızın 62 nci maddedeki süre içinde işe başlamayanların atanmaları iptal edilir ve bunlar 1 yıl süreyle Devlet memuru olarak istihdam edilemezler. Bunların belge ile ispatı mümkün zorlayıcı sebepler nedeniyle göreve başlamama hali iki ayı aştığı takdirde atama işlemi atamaya yetkili makamlarca iptal edilir.

GÖREVLERİNE BAŞLAMAYANLARA;
 
Başka yerdeki bir göreve atananlardan 62 nci maddedeki süre içinde hareket ederek belli yol süresi sonunda yeni görevlerine başlamayanlara, eski görevlerinden ayrılış ve yeni görevlerine başlayış tarihleri arasında aylık verilmemek şartı ile 10 günlük bir süre daha verilebilir. Belge ile ispatı mümkün zorlayıcı sebepler olmaksızın bu süre sonunda da yeni görevlerinde işe başlamayanlar memuriyetten çekilmiş sayılırlar.” hükmü yer almaktadır.

KAMUPERSONELİ.NET | ÖZEL HABER

(Haberin İzinsiz Kullanılması Halinde Yasal İşlem Yapılacaktır)