Kpss

KPSS 2018 Lisans Soruları ve Cevapları ÖSYM Tarafından Yayımlandı

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından KPSS gerçekleştirildi. 

KPSS DETAYLARI

KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek testleri ÖSYM tarafından 22 Temmuz saat 10.15 ile 12.25 arasında gerçekleştirildi. Söz konusu sınavda adaylara Genel Kültürden 60, Genel Yetenekten 60 soru soruldu. 

Konu ile ilgili olarak Genel Yetenek testinde adaylara Türkçe testinde 30 soru Matematik testinde 30 soru soruldu. Ayrıca kamupersoneli.net olarak Genel Kültür testinde yer alan soru dağılımını okuyucularımızla paylaşıyoruz. Buna göre Genel Kültür testinde Tarih testinde 27 soru, Coğrafya testinde 18 soru, Anayasa – Vatandaşlık testinde 9 soru ve Güncel Bilgiler testinde 6 soru soruldu.

Tüm bunların yanı sıra Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 22 Temmuz 14.45 ile 16.25 saatleri arasında da Eğitim Bilimleri sınavı gerçekleştirildi. Sınavda adaylara 80 soru soruldu ve 100 dakika süre verildi. 

SORULAR VE CEVAPLAR YAYIMLANDI

Sınavların ardından KPSS sorularını ve cevaplarını heyecanla bekleyen adayların yüzü ÖSYM’den yayımlanan duyuru ile güldü. ÖSYM kendi resmi web adresi üzerinden yayımladığı duyuruda KPSS Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri sınavı sorularının ve cevaplarının yayımlandığını ifade etti.