Kpss

KPSS 2018/1 Merkezi Atama Ne Zaman Yapılacak?

Milyonlarca KPSS adayı tarafından 2018 yılı KPSS yerleştirmelerinin ne zaman yapılacağı araştırılıyor. Bu kapsamda adayların akıllarındaki soru işaretini ortadan kaldıran 2018 yılı KPSS yerleştirme takvimi Devlet Personel Başkanlığı tarafından bir duyuru ile yayımlandı.

Bu kapsamda Devlet Personel Başkanlığının resmi web adresi üzerinden yayımlanan duyuruda 2018 yılındaki KPSS yerleştirmelerinin tarihleri açıklandı. Bununla beraber Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan duyurunun detaylarını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 

DPB’DEN YAYIMLANAN DUYURU

Devlet Personel Başkanlığının resmi web adresi üzerinden yayımlanan duyuruda Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin Ek 1’inci maddesinin ikinci fıkrasında “DPB’ce, ÖSYM’nin de görüşü alınmak suretiyle her yılın Ocak ayında bir yerleştirme takvimi belirlenir ve ilan edilir.” hükmüne yer verildiği belirtildi. Bununla beraber 2018 yılı KPSS merkezi yerleştirme takviminin ve ÖSYM Başkanlığı tarafından yayımlanan 2018 KPSS, başvuru ve planlanan sonuç açıklama tarihlerinin açıklandığı ifade edildi.

KPSS YERLEŞTİRMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

KPSS 2018/1 yerleştirmelerine ilişkin olarak D12 Mart 2018 ile 11 Mayıs 2018 tarihleri arasında Devlet Personel Başkanlığı tarafından kamu kurum ve kuruluşlarının kadro talepleri alınacak ve ÖSYM Başkanlığı tarafından 26 Haziran 2018 ile 5 Temmuz 2018 tarihleri arasında KPSS 2018/1 merkezi yerleştirme tercihleri alınacak.