Kpss

KPSS 2018/1 Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Haziran ayı içerisinde Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlanmıştı.

Yayımlanan duyuru içerisinde ise; KPSS 2018/1 merkezi atama tercih kılavuzunun adayların erişimine açıldığı ifade edilmişti.

Bizlerde kamupersoneli.net olarak detayları ziyaretçilerimizle paylaşmıştık.

ÖSYM’den yayımlanan duyuru içerisinde ise;

“Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır. Adaylar tercihlerini 26 Haziran-5 Temmuz 2018 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri 5 Temmuz 2018 gecesi, saat 23.59’da sona erecektir.” ifadelerine yer verilmişti.

Bu doğrultuda adaylar belirtilen tarihlerde tercihlerini tamamladılar ve sonuçları beklemeye başladılar.

Bu konuyla alakalı olarak sonuçların ne zaman açıklanacağı merak konusu olmuş durumda.

Sonuçların önümüzdeki hafta Cuma gününe kadar açıklanacağını düşünüyoruz. 22 Temmuz’da Lisans düzeyinde KPSS Sınavı olacağı için sonuçların bir an önce açıklanması bekleniyor.

Ayrıca ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuz içerisinde yer alan detaylarda; merkezi atama tercihleri sonuçlarının açıklanmasıyla alakalı olarak;

“Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve ilgili kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir.

Adaylar yerleştirme sonuçlarını ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Kamu kurum ve kuruluşları da bu bilgileri elektronik ortamda kendi şifreleri ile edineceklerdir.

Bir kadro veya pozisyona yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildikleri kamu kurum/kuruluşlarına başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini bu kurum veya kuruluşlardan öğreneceklerdir. ” ifadelerine yer verilmiş durumda.

Kamupersoneli.net olarak KPSS 2018/1 Merkezi atama tercih sonuçlarının açıklandığı anda sizlerle paylaşacağız.