Kpss

KPSS A Grubu Sınav Esnasında Bilinmesi Gereken Altın Kurallar

Bilindiği gibi 2016 yılı KPSS B grubu geçtiğimiz hafta 22 Mayıs 2016 tarihinde uygulanmıştı. Uygulanan KPSS B grubu sınavı Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri testlerinden oluşmuştu. 

KPSS A grubu sınavı öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere iki oturum halinde gerçekleştirilecektir. Sınavda öğleden önce ilk oturumda; Hukuk, İktisat, İşletme, Maliye ve Muhasebe derslerinden testler gerçekleştirilecektir. Sınavın ikinci oturumu yani öğleden sonra gerçekleştirilecek sınavda ise; Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler, Ekonometri, İstatistik, Kamu Yönetimi ve Uluslararası İlişkiler derslerinden testler gerçekleştirilecektir. 

Uzmanların Sınav Tavsiyeleri 

Uzmanlardan ise yarın ( 29 Mayıs 2016 ) tarihinde gerçekleştirilecek olan sınav hakkında bazı uyarılar yapıldı ve halen yapılmaktadır. Adayların Devlet Memurluğu yolunda başarı ile ayrılması gereken bu zorlu parkurda ilk adım olan KPSS A yarın 29 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleştirilecektir. 

Uzmanların uyarılarına göre sınava son bir gün kala adayların stres ve sınav kaygılarını engellemeleri ve karamsarlığa düşmemeleri gerekiyor. Bugün yani sınava bir gün kala adayların uykularını almaları ve sınav yapılacak salon hakkında son bilgileri almaları gerekmektedir. 

Yapılan açıklamalara göre adayların vakitleri varsa şayet sınav olacakları sınav merkezlerini son kez görmeleri ve sınava girecekleri sıranın bulunduğu ortama gitmeleri hem adayların heyecanını yatıştıracak ve sınav günü oluşacak herhangi bir olumsuzluğun önünü kesmiş olacaklar. 

Adayların sınav esnasında zorlandıkları soru üzerinden uğraşarak vakit kaybetmeleri yerine ilk olarak bildikleri ve üstünde yoğunlaşabildikleri testlerden çözmeye başlamaları gerekmektedir. Heyecandan dolayı çok fazla su tüketimi yapan adayların sınavın ortalarına ve sonlarına doğru sorun yaşadıkları ve dikkat dağınıklığı yaşadıkları gözetilmiştir. Bundan dolayı adayların su tüketimini orantılı bir şekilde yapmaları gerekmektedir.