Kpss

KPSS A Grubu Sınavı Ne Zaman? Saat Kaçta?

 Geçtiğimiz gün KPSS Genel Kültür / Genel Yetenek sınavları gerçekleştirildi. Binlerce memur adayının katıldığı sınavın soru ve cevapları sınav ardından kısa bir süre sonra yayınlandı. 

Haftaya Pazar günü 29 Mayıs 2016’da KPSS Alan Bilgisi sınavı gerçekleştirilecek. KPSS Alan Bilgisi sınav başvuruları 17 Mart 2016-31 Mart 2016 tarihleri arasında tamamlanmıştı. Artık sınav için geri sayım başladı. Sınav sonuçları ise ÖSYM Sınav Takvimi’ne göre, 14 Temmuz 2016 tarihinde açıklanacak. 

KPSS Alan Bilgisi Sınavı iki oturumdan oluşacak. Sabah oturumu saat 09.30, öğleden sonra oturumu saat 14.00’de yapılacak.  Sınava girmek isteyen adaylar her oturum için 55,00 TL ücret yatıracak.

Sınav İptaline Dikkat!

Adayların aylardır beklediği sınavda ufak bir hata sınavlarının iptaline neden olmaktadır. Dikkat etmekte fayda var. 

Sınav süresince adayların; konuşmaları, kopya çekmeleri veya kopya vermeleri, salondaki görevlilere soru sormaları, kopya çekme veya çekilmesine yardım etme girişiminde bulunmaları, müsvedde kâğıdı kullanmaları veya soru ve cevaplarını başka bir kâğıda yazmaları, soru ve cevapları cevap kâğıdının arkasına yazmaları, birbirlerinden kalem, silgi vb. şeyler alıp vermeleri, sınav süresi başlamadan soruları okumaya başlamaları, sınav süresi bittiği halde soruları okumaya ve cevap kâğıdında işaretleme yapmaya devam etmeleri, sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunmaları yasaktır. Bu yasaklara uymadığı saptanan adayların sınavları geçersiz sayılacaktır.

Bir adayın sınavının geçerli sayılarak cevap kâğıdının değerlendirilmesi için adayın; sınava, atandığı salonda girmesi, sınav başlamadan önce sınava giriş belgesini sınav görevlilerine teslim etmesi, kopya çekme veya çekilmesine yardım etme girişiminde bulunmaması, cevaplarını sınav süresi içinde cevap kâğıdına işaretlemiş olması, cevap kâğıdına T.C. Kimlik Numarasını ve soru kitapçığı numarasını doğru olarak yazıp kodlaması, soru kitapçığı ile cevap kâğıdına yazması ve işaretlemesi gereken bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması, sınav sonunda soru kitapçığını (sayfaları eksiksiz olarak) ve cevap kâğıdını sınav görevlilerine teslim etmesi, salonda sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uyması ve diğer sınav kurallarına uyması zorunludur. Bu kurallara uymayan adayların sınavları iptal edilecektir.