Kpss

KPSS A Grubu Sınavına Giren Aday Sayısı Belli Oldu

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından KPSS A Grubu sınavları gerçekleştirildi. Söz konusu sınava giren aday sayısı da belli oldu.

Konu ile ilgili olarak tüm detayları kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz.. 

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer gerçekleştirilen sınav hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu. Mahmut Özer açılamalarında  2018’de sınav takviminin oldukça yoğun olduğunu ifade etti.

KPSS A GRUBU SINAVINA KAÇ KİŞİ KATILDI?

Bunun yanı sıra Mahmut Özer açıklamalarının devamında 2018-KPSS alan bilgisi sınavlarının dün sabah ve öğleden sonra iki oturum, bugün de sabah oturumu olmak üzere toplam üç oturumda sorunsuz tamamlandığını belirtti ve bu hafta sonu yapılan sınavlarda 693 bina ve 10 bin 35 salonun kullanıldığını ifade etti. Ayrıca ÖSYM Başkanı Mahmut Özer açıklamalarında sınavlarda 28 bin 498 görevlinin hazır bulunduğunu kaydetti.

Tüm bunların yanı sıra Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Mahmut Özer KPSS alan bilgisi sınavlarına 243 bin 80 adayın başvurduğunu aktardı.

ÖABT’YE KATILACAK KİŞİ SAYISI

ÖABT sınavı hakkında da değerlendirmelerde bulunan Mahmut Özer açıklamalarında “ÖSYM, her hafta sonu sınav yapmaya devam ediyor. 2018-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 5 Ağustos’ta düzenlenecek. Bu sınava 306 bin 242 aday katılacak.” ifadelerine yer verdi.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA