Kpss

KPSS Adayları Dikkat! 2018 Önlisans KPSS Başvuru Süreci Sona Eriyor

ÖSYM, Ağustos ayının son günlerinde yayımladığı bir duyuru ile 2018 Önlisans KPSS başvurularının başladığını duyurmuştu. 

ÖSYM tarafından yayımlanan 2018 Önlisans KPSS başvuru kılavuzuna göre, KPSS başvuruları 12 Eylül tarihi itibariyle sona erecek. 2018 KPSS’ye başvuruda bulunacak adayların dikkat etmeleri gereken hususları sizlere aktarıyoruz. 

2018 ÖNLİSANS KPSS BAŞVURULARI İÇİN SÜREÇ DOLUYOR

Üniversitelerin iki yıllık eğitim veren programlarından mezun olmuş veya olacak binlerce aday 2018 Önlisans KPSS’ye katılım gösterecekler. Adayların sınava katılmak ÖSYM’ye başvuruda bulunmaları gerekiyor. 28 Ağustos tarihi itibariyle başlayan 2018 Önlisans KPSS başvuru süreci 12 Eylül tarihi itibariyle sona erecek. Ayrıca adaylardan çeşitli nedenlerden dolayı ilan edilen bu tarihler arasında başvurularını yapamayanlar başvurularını 26 Eylül tarihinde geç başvuru hakkı sürecinde de yapabilecekler. 

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

2018 Önlisans KPSS için yayımlanan başvuru kılavuzuna göre adaylar başvurularını iki farklı şekilde yapabilecekler. Buna göre adaylar ÖSYM’nin internet sistemi üzerinden elektronik olarak başvurularını yapabilecekler. Ancak ÖSYM’nin internet sayfası üzerinde geçerli bir resmi olmayan adaylar başvurularını ÖSYM merkezleri aracılığıyla yapabilecekler. Başvurularını bu şekilde yapan adaylar daha sonra başvuru ücretini yatıracaklar. 

BAŞVURU ÜCRETİNİN YATIRILACAĞI BANKALAR

2018 Önlisans KPSS için başvuruda bulunan adaylar 60 TL başvuru ücreti yatıracaklar. 26 Eylül tarihinde başvurularını gerçekleştirece adaylar ise 90 TL başvuru ücreti ödeyecekler. 

İşte Başvuru Ücretinin Yatırılacağı Bankalar

Önlisans KPSS başvuru ücretini yatırabileceğiniz bankalara dair ÖSYM tarafından yayımlanan açıklama metni;

Bankalar, hizmet binasında veya azami 50 metre uzağında para yatırmalı ATM cihazı bulunan şubelerde gişe tahsilatı yapmayıp bu şubeye gelen adayı para yatırmalı ATM’lere yönlendirebileceklerdir.
Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

* Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

* Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

* Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

* Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı

* Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler

* ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

* Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

* Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

* Sınav ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.