Kpss

KPSS Adaylarına Uzmanlardan Önemli Uyarılar

 2016 KPSS 22 Mayıs’ta yapılacak. Sınava girecek memur adayları uzun zamandır devam ettikleri çalışmalarını artık sonlandırmaya başladı. ÖSYM’nin hazırlıkları da tamamlandı. Adayların sınava girecekleri bina, salon, sıra atamaları yapıldı.


Bursa İhtiyaç Akademi Rehberlik Uzmanı Elif Baş ve Uzman Psikolojik Danışman Zeliha Kahraman, Pazar günü milyonlarca kişinin gireceği Kamu Personeli Seçme Sınavı öncesinde memur adaylarına hayati uyarı ve öneriler de bulundu.

Sınava girecek adaylardan cumartesi akşamı duş alıp erken yatmalarını isteyen Bursa İhtiyaç Akademi Rehberlik Uzmanı Elif Baş ve Uzman Psikolojik Danışman Zeliha Kahraman, “Adaylardan önce en iyi bildiklerini, ardından doğruluğundan emin olmadığı soruları çözmelerini istiyoruz. Soru köklerindeki ‘olamaz’, ‘değildir’ gibi yanıltıcı kelimelere dikkat etmeliler. Sınav sırasında heyecandan bilinen soruların yanıtlarını unutulabilir. Bu kısa sürelidir. Devam ederse adaylar heyecanlarını nefes egzersizi yaparak aşabilirler” dediler.

Adaylar Sınav Sabahı Neler Yapmalı?

Sınav sabahı adayların çok dikkatli olmaları gerektiğini söyleyen Zeliha Kahraman, adayların sınav günü rahat elbiseleri tercih etmelerini önerdi. Sınav giriş belgesini ve kimliklerin mutlaka unutulmamasını, sınavda optik formun adayın adına düzenlenip düzenlenmediğine dikkat etmesini isteyen Kahraman, bunları da ekledi.“Soru kitapçığını elinize aldığınız zaman optik forma kitapçık türünü işaretlemeyi unutmayınız. Size dağıtılacak kitapçığın ön tarafına adınız, soyadınızı, sınav giriş numaranızı ve salon numaranızı yazmayı unutmayınız. Motivasyonuz için sınava en iyi bildiğiniz sorulardan başlayınız. Sınava başladığınız zaman kısa süreli de olsa bildiklerinizi unutabilirsiniz. Bunun geçici olduğunu ve bir iki soru yaptıktan sonra geçeceğini unutmayınız. Devam ettiği takdirde panik yapma yerine nefes alma egzersizi yapınız.” 

Bunlar Sınav İptaline Neden Oluyor!

Sınav binalarında adayların yanlarında sadece sınava giriş belgeleri ve kimlik kartlarını bulundurmaları gerektiğini söyleyen Rehberlik Uzmanı Elif Baş da, “Adayların, yanlarında her türlü delici ve kesici alet, ateşli silah, çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, anahtarlık, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth ve benzeri cihazlar ile kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük (alyans hariç), broş ve diğer takılar, her türlü plastik, cam eşya ve metal içerikli eşyalar, her türlü elektronik, mekanik cihaz ve her türlü müsvedde kağıt, defter, ders notu, kitap, sözlük, dergi, gazete ve benzeri yayınlar, cetvel, pergel, açıölçer ve benzeri araçlar ile sınav binalarına girmesine izin verilmez. Sınavın yapıldığı bina içerisinde sınav sırasında ya da sınavdan sonra bu tür cihazları taşıdığı tespit edilen adayın sınavı iptal edilir. Sağlık kurulu raporu ile kanıtlanmış hastalığı olanların başkanlığın iznine tabi ilaç ve gıdalar bu kapsamın dışındadır” diye uyardı.

Kamu haberleri,güncel, siyasi,kültür sanat, teknolojik, bilimsel ve daha birçok konudaki olaylardan haberdar olmak için her zaman ki gibi kamupersoneli.net sitesini takip edebilirsiniz. Dünya’yı avuçlara taşıyan telefonlarınıza, android uygulamamızı yüklemeniz takip etmekte fayda sağlayacaktır. 

Kamupersoneli.net | Ankara