Kpss

KPSS'de Süre Adayları Zorladı

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) soruları lisans adayları için özellikle süre açısından sıkıntılı geçti. Adayların çoğu sürenin yeterli olmadığından dert yandı.

Sınav sonrası değerlendirmelerde bulunan adayların büyük çoğunluğu 120 soru için verilen 120 dakikalık sürenin çok az olduğunu ve soruların tamamını cevaplayamadıklarını söyledi. Sınav sorularıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan adaylar Genel Yetenek testinde Türkçe ve Matematik sorularının çok zaman aldığını ve bu yıl iki dersin sınav puanlarında belirleyici olacağını belirtti.

Türkçe testinde özellikle paragraf sorularının şaşırtıcı ve zorluk derecesi yüksek sorular olduğu yönünde genel bir kanı oluşurken zaman kaybının çok fazla yaşandığı yönünde değerlendirmelerde bulunuldu. Matematik içinde benzer bir durumun yaşandığını söyleyen memur adayları Genel Yetenek sorularında çok zaman kaybettiklerini söyledi.

Genel Kültür alanında Tarih, Coğrafya ve Anayasa sorularında sürpriz olmadığı yönünde birleşen adaylar genel olarak sınav sorularının beklenilen düzeye yakın geldiğini söyledi. Sınava iyi hazırlanan birisinin Genel Kültür sorularında çok iyi bir net çıkaracağını söyleyen adaylar asıl belirleyici soruların Türkçe ve Matematik testlerinde yaşanacağını ifade etti.

Sınav sorularına ilişkin genel değerlendirmelerinizi 2016 KPSS Yorumları sayfamız ile forum sayfamızdan paylaşabilir ve genel durumunuzu öğrenebilirsiniz.

Bir Yorum

  1. soruları hazırlayanlar acaba bu soruları 120 dk cözebilirler mi ? çok sinir bir durum bilip ama yapamamak

  2. Turkce soruları cok kafa karıstırıcıydı Turkce soruları için verılen sure yeterlı degıl okunması zaten 1,5 dakıka oluyor

  3. Hem sure yetmiyor hem de bizden bi sayfa dolusu seyi dogru cozmemizi bekliyorlar ahh ne olurdu ki 2.5saat olsaydi.. Turkce 45dkmi yedi mat. 10tane yapabldm cografya vatandslk tarih fena degildi ayni ayar sormuslar herseneki gibi asil belirleyici olan turkce ve mat. olucak turkceden daha kolay sorulabilirdi bilerek mi yapiosunuz??? Nasil bi eleme yontemidir bu arkadas bu kadar emeklere hazirlanmamiza degiyor mu hersey cok merak ediyorum ..???…

  4. Ulan bu millet neyi bekliyor hepinizden resmen alay ediyorlar niye bu millet uyanmiyor bbu sorularin hepsini kendi adamlarina veriyorlar ahmaklar

  5. Aynen katılıyorum. Üniversite mezunu insanlarla dalga geciyorlar. Meslekle ne alakasi var. Torpili olan her yere giriyor.