Kpss

KPSS Lisans Oturum Grupları

Kamu Personeli Seçme Sınavı Lisans başvuruları bugün itibari ile başladı. Başvurular 31 Mart 2016 saat 23.59’da sona erecek.  
 
2016 Yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı puan kullanım alanları şöyle; 
 
B grubu alımlar, A grubu alımlar, Öğretmenlik alımları, Din hizmetleri atamaları, Polisliğe giriş yani POMEM’dir.  
 
B Gurubu Alımlar  
 
Bu alımlar müfettiş, uzman, kaymakam dışında ki alımlardır. Bu alımlarda yani B grubu alımlarda memur, VHKİ, bilgisayar işletmeni, teknisyen, tekniker, ebe, hemşire, sağlık memuru, veteriner, şoför, kaloriferci gibi meslek dallarına atamalar yapılıyor.  
 
Bu alımlara girecek olan adaylar 22 Mayıs Pazar sabahında ki oturuma katılacaklar ve 55 Türk Lirası sınav ücreti ödeyeceklerdir.  
 
A Grubu Alımlar  
 
Müfettiş, uzman, kaymakam, denetmen, denetçi, meslekleri alımlarıdırlar. Bu alımlara girecek olan adaylar 22 Mayıs 2016 Pazar sabahı, 29 Mayıs 2016 Pazar sabahı ve 29 Mayıs 2016 öğle oturumlarına katılacaklardır. Adaylar her oturum için 55 Türk Lirası ödemek zorundadırlar.  
 
Öğretmen Alımları  
 
Öğretmen alımları puanları bir yıl süre ile geçerli olacaktır. Genellikle öğretmen adayları için atamalar Ağustos ayında gerçekleştirilir. Öğretmen alımları sınavına girecek olan adaylar 29 Mayıs 2016 sabahında GKY sınavına, 29 Mayıs 2016 Pazar öğle Eğitim Bilimleri sınavına ve 24 Temmuz 2016 Pazar ÖABT sınavlarına giriş yapacaklardır. Adayların toplamda ödeyecekleri sınav sınav ücreti tutarı 120 Türk Lirasıdır.  

Din Hizmetleri  
 
Din hizmetleri alanında çalışacaklar için artık alan sınavına girme zorunluluğu 2014 yılı itibari ile getirilmiştir. Puan sistemine 3 yeni puan türü getirilmiş ve bunlardan P124 puan türü lisans düzeyinde din hizmetleri sınıfında atanacakların kullanacağı puan türüdür. Din hizmetleri atamaları için sınava girecek olan adaylar 22 Mayıs 2016 Pazar sabah GKY sınavına, 6 Kasım 2016 Pazar DHBT oturumuna giriş yapacaklardır. Adaylar toplamda 110 Türk Lirası sınav ücreti ödeyeceklerdir.  
 
Polisliğe Giriş  
 
Adayların POMEM için P3 puan türüne ihtiyaçları vardır. Bu oturumlara girecek adaylar 22 Mayıs 2016 Pazar sabah GKY oturumuna katılacaklardır. Ayrıca adaylar 55 Türk Lirası sınav ücreti ödeyeceklerdir.  
 
Kamupersoneli.net