Kpss

KPSS Lise Başvuruları ÖSYM Tarafından Alınmaya Devam Ediyor ! Başvurular Nasıl Yapılacak?

2018 KPSS lise başvuru kılavuzu geçtiğimiz günlerde Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayımlanan duyuru ile adayların erişimine açıldı. 

Konu ile ilgili olarak Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayımlanan başvuru kılavuzuna göre KPSS lise başvurularının nasıl yapılacağını kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz. 

BAŞVURU TARİHLERİ

Bu kapsamda KPSS lise başvuruları 3 Temmuz 2018 tarihinde başladı ve 19 Temmuz 2018 tarihinde sona erecektir. Bunun yanı sıra ÖSYM tarafından KPSS 2018 lise başvurularını süresi içinde yapamayanlara 1 günlük geç başvuru hakkı verilmiştir. Adaylar geç başvurularını 1 Ağustos 2018 tarihinde yapacaklardır.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

KPSS lise 7 Ekim 2018 tarihinde gerçekleştirilecektir. Adaylar normal başvuru süresi içinde başvuru yaparsa 60 TL geç başvuru yaparsa 90 TL başvuru ücreti ödeyeceklerdir. Adaylar 20 Temmuz mesai saati bitimine kadar ÖSYM tarafından belirlenen bankalara başvuru ücretini yatıracaklardır.

Adayların başvurularda dikkat etmesi hususunda yapılan açıklamada “Sınava, ortaöğretim okullarından, mezun olanlar ile sınava başvuru sırasında mezun durumda olmayan ancak, sınavın geçerlik süresi (iki yıl) içinde ortaöğretim düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecektir. Başvuru koşullarından herhangi birine durumunun uymadığı tespit edilen adaylar, sınava alınmış olsalar bile bu sınav sonucu ile elde ettikleri hiçbir haktan yararlandırılmazlar.” ifadelerine yer verildi.

Başvuru yapacak olan adaylar başvurularını ÖSYM’nin aday işlemleri sistemine T. C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak gerekli adımları izlemek yoluyla başvurularını yapacaklardır.