Kpss

KPSS Mağdurları “Hüsnü Çoban” Kadar Gündem Olamıyor

2014 KPSS puanıyla son merkezi yerleştirme Haziran’da yapılacak. Resmi takvime göre 13 Mayıs’ta DPB’ye kadro bildirimleri sona erecek. Bazı adaylar gergin bekleyişte, bazıları da 2016 KPSS’ye yoğunlaştı. Mevcut tablo itibariyle durumu madde madde şöyle değerlendirebiliriz.

1) 2016-1 merkezi yerleştirme kadroları için DPB’ye kadro bildirimleri bugün sona erecek olsa da geciken kurumlara ilave süre verilecektir. Daha önceden de bu tarz uygulamalar olmuştu.

2) Bu tarih itibariyle kurum ve unvan bazında ne kadar kişi alınacağını bilemeyiz çünkü henüz onay işlemleri başlamadı. İnternet ortamındaki tahmin ve duyumlar insanları yanıltabilir. Adayları yanlış yönlendirme yapmamak lazım. 

3) Kurumlar, 2016-1 ve 2016-2 arasındaki farkı iyi bilmektedir. Bu yüzden bazıları Haziran’da, bazıları Kasım’da daha çok alım yapacaktır. Buradaki planlama tamamen kurumun yaklaşımına bağlıdır. 

4) Kurumlara verilen atama izinlerinin hepsinin atamaya açılmamasının önündeki en büyük engel nakillerdir. Nakiller için ayrıca kontenjan ayrılmadığı için kurumlar verilen atama izinlerinden bunu karşılamaktadır. 

5) KPSS mağdurlarının sesini tam olarak duyuramıyoruz çünkü herkes mağdurum diyor, herkes mağdur olduğu için kimseye özel bir kadro açılmıyor. Sosyal medyadan veya e-posta, dilekçe, fax yoluyla kadro istemek artık rutin bir olaya dönüştü. 

6) Kontenjanların artması için kurumların yapacağı bir şey yok çünkü verilen atama izinlerine göre personel alımı yapmaktadırlar. İlave kadro talepleri sözleşmeli olarak olmaktadır, zaten birçok kurum da sözleşmeli alım yaptı /yapıyor. 

7) Ülkemizdeki siyasi gelişmelerden kaynaklı KPSS mağdurlarının kadro talepleri dikkate alınmamaktadır. Yani KPSS ve atama konusu ülke gündemine girmemektedir. Bir Arda Turan, bir Hüsnü Çoban kadar Türkiye gündeminde yer almıyor KPSS mağdurları. 

Özetle; KPSS ve atama konusunda 2016-1’de olağanüstü bir kadro beklemek yanlış olur. Belki bazı belediyelerin kadro açmasıyla (itfaiye eri, zabıta memuru) sayı biraz artabilir ama yine binlerce yüksek puanlı memur adayını mutlu eden bir tablo çıkmayacaktır. 

 

Bir Yorum