Kpss

KPSS Mağdurları İçin TBMM Başkanlığına Kanun Teklifi Verildi

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 2009, 2010 ve 2012 KPSS’de çalınan sorular nedeniyle mağdur olan adayların haklarının geri verilmesi amacıyla kanun teklifi hazırladı. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi hazırladı ve teklifi TBMM Başkanlığına sundu.

MAĞDU OLAN ADAY VE ADAYLAR YERLEŞTİRİLECEK

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu tarafından hazırlanan teklife göre ÖSYM’nin düzenlediği KPSS’de usulsüzlük yaparak kamu görevine yerleştiği yargı kararı ile tespit edilen ve bu nedenle meslekten çıkarılan kamu personellerinin yerine, talep etmeleri halinde ilgili yerleştirmede söz konusu usulsüzlük nedeniyle mağdur olan aday veya adaylar yerleştirilecek.

YÜZ BİNLERCE KİŞİ USULSÜZLÜKLE KAMU PERSONELİ OLDU

Kanun teklifine göre bu amaçla yapılacak olan yerleştirmenin usul ve esasları Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 3 ay içinde çıkarılacak yönetmelikle belirlenecek. CHP Milletvekili Sezgin Tarıkulu hazırladığı kanun teklifinde teklifin gerekçesini de belirtti. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu teklifin gerekçesi olarak ÖSYM’nin düzenlediği 2009, 2010 ve 2012 KPSS ile 2013 Yabancı Dil Sınavı-ALES ve İç Denetçilik sınavlarında çalınan sorular ile ilgili devam eden soruşturmalarda, yüz binlerce kişinin sınav usulsüzlükleriyle kamu personeli olduğunun ortaya çıktığını ifade etti.

MAĞDUR OLAN ADAYLARIN HAKLARININ GERİ VERİLMESİ AMAÇLANDI

Konu ile ilgili olarak kanun teklifinin gerekçesinde bu kişilerin yargılama süreçleri sonunda suçları sabit görülerek meslekten ihraç edilmeleri halinde, ÖSYM’nin yaptığı ilgili yerleştirmelerde, yerlerine mağdur olan adayların getirilmesi gerektiği ifade edildi. Ayrıca Kanun Teklifinin 2009, 2010 ve 2012 KPSS’de çalınan sorular kapsamında mağdur olan adayların haklarının geri verilmesinin amaçlandığı belirtildi.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. sayın Reşat Petek in açıklayacağı rapora göre düzenleme yapılması zaten kaçınılmaz chp nin de hakkımızın verilmesinden yana olması iyi,15 temmuz darbe araştırma raporuna göre meclise düzenleme yapılması yönünde çalışma gelirse orada da tüm partilerden destek gelir inşAllah, artık mağduriyetimiz çözülmeli 2010 kpss için adalet tam olarak sağlanmalı.

  2. samimiyet ölçmek için verilmiş çok güzel ve de anlamlı bir teklif, bakalım 2010 kpss mağdurlarının hakkını vermede kim samimi kim değil göreceğiz,

  3. sayın vekil 15 temmuz darbesi araştırma komisyonunda üyeydi oradan çıkan sonuca göre mağdurlarla ilgili düzenleme yapılacağını biliyor demekki