Kpss

KPSS Önlisans Puanım Düşük Atanır Mıyım? Hangi Kadroları Tercih Edebilirim?

KPSS Önlisans sonuçlarının açıklanmasıyla beraber, kamu personeli olmanın hayalini kuran herkes, puanlarıyla beraber başvuracakları kadroların en büyük ve en küçük puanlarını öğrenmek istiyorlar. Ayrıca, puanı 60, 63, 65, 70, 75, 80 gibi seviyelerde olan vatandaşlarda, hangi kadroları tercih etme haklarının olduğunu, atanma ihtimallerinin olup olmadığını merak ediyorlar.

İşte tüm bu noktalarda cevaplar vermeye çalışacağız. Bu çerçevede de, 2014 yılına ait en küçük ve en büyük puanların olduğu kılavuzu iliştireceğiz. Kılavuza aşağıdaki bağlantılardan erişim sağlayabileceksiniz. Ancak kılavuza geçmeden önce, puanlar ve atanma ihtimalleri üzerine bir açıklama yapalım:

KPSS Önlisans puanım 60, 70 veya 72; atanma ihtimalim var mı?

Bilindiği üzere atamalar açıktan ve merkezi atamalar olarak yürütülüyor. Dolayısıyla merkezi atamalarda, bazı kadrolara 2014 yılı içerisinde 60, hatta 59 gibi puanlarla alımlar yapılmış. Ancak bu durum elbette bazı kadrolar için geçerli. Yani adayların, puanları 60 da olsa, 71 de olsa daima bir şansı bulunuyor. 

Adaylar puanlarına göre atanma ihtimallerini nasıl öğrenebilirler?

2014 yılına ait kılavuzu inceleyerek, başvurmak istedikleri pozisyonlara yönelik puan bilgilerini öğrenebilir, kendileri kıyaslama yapabilirler.

Açıktan atamalarda, hangi kadroları tercih edebiliyoruz?

Açıktan atamalar, kurumlar tarafından merkezi atamalar dışında gerçekleştirilen atamalardır. Kurum personel alım ilanına çıkar, ilgili şartları, başvuru bilgilerini ve süreçleri duyurur. Başarılı olanları da kamuya personel olarak istihdam eder. İşte bu noktada, yapılacak başvurular; tamamen kurumun yayınladığı ilana, kadrolara ve pozisyonun şartlarına göre değişiklik gösterebilir.

Örneğin, bazı açıktan atama ilanlarında KPSS üzerinden en az 60 puan şartı aranırken, bazı açıktan atama ilanlarında bu durum 70 veya üzeri olabilir. Ancak genellikle çoğu kurum, 70 puan barajı olarak ilanlara çıkmaktadır. 

 

Bir Yorum

  1. Mesela ben bilgisayar rogramcılığı 80 puan ile atanabilir miyim ki ?