Kpss

KPSS Puan Hesaplama Nasıl Yapılır? Kaç Nete Kaç Puan Gelir?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından saat 10.15 ile 12.15 arasında KPSS lise sınavı gerçekleştirildi.

Sınava katılan adaylar sınavın ardından puan hesaplamasının nasıl yapılacağını araştırmaya başladılar. Bu konu hakkında detayları kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz… 

PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILACAK?

0.5 x (Genel kültür + genel yetenek neti) + 40 ile -+5 puan farkla puanınızı hesaplayabilirsiniz. Konu ile ilgili olarak yapılan hesaplamaya göre adayın puanı 0,5 x 70 + 40 = 75 puan olması gerekiyor. Ancak yapılan testlerin Türkiye ortalaması kapsamında puanlarda + – 5 puan oynama olmaktadır.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından erişime açılan KPSS kılavuzunda ise puan hesaplama hakkında “Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinden elde edilen standart puanlar ağırlıklandırılarak KPSS puanları hesaplanacaktır. KPSS puanları içinde Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinin her birinin ağırlığı 0,5 olacaktır. Bu ağırlıklara göre, testlerden elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacaktır. Bir aday için herhangi bir ASP’nin hesaplanabilmesi için bu adayın söz konusu ASP’nin hesaplanmasına giren testlerin her birinden standart puanı olması gerekir.” ifadeleri kullanıldı. Kılavuza göre puan hesaplama ise şöyle olacaktır:

KAÇ NETE KAÇ PUAN ALINIR?

Peki KPSS lise sınavında kaç nete kaç puan alınır? Buna göre KPSS lise sınavında 48 net yapan bir aday 70 puan, 58 net yapan bir aday 80 puan, 73 net yapan bir aday 85 puan ve 85 net yapan bir aday 90 puan alabilir.

Sınav soruları ile cevapları açıklandığında ve sınav sonuçları açıklandığında anlık olarak bildirim almak istiyorsanız uygulamamızı indirin:

Android Mobil Uygulamamızı indirmek için TIKLAYIN.

İOS Mobil Uygulamamızı indirmek için TIKLAYIN.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA