Kpss

KPSS sonuçları için flaş gelişme! Sonuçlar yanlış mı hesaplandı?

ÖSYM tarafından KPSS sonuçları açıklandı ve bazı sorular iptal edildi. Geçmiş yıllarda da sonuçlarda bazı sorular iptal edilmişti ve bu durum adayların tepkisini çekti. Adaylar bu yıl da bazı soruların iptal edilmesi gerektiğini sonuçların yanlış hesaplandığını iddia ediyor.

Milliyet’ten Mine Özdemir Güneli’nin haberine göre;Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), kamu kurumlarında görev almak, öğretmen olmak isteyen yaklaşık 1,5 milyon kişinin eylül ayında katıldığı Kamu Personel Seçme Sınavı’nın (KPSS) sonuçlarını dün açıkladı. Adayların sınav sonrasında iddia ettiği gibi ÖSYM, KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi’nde (ÖABT) 3 soruyu iptal etti, KPSS Lisans Alan Bilgisi Sınavı’nda ise 2 sorunun cevap şıklarını düzeltti.

Adaylar iptal edilmesi gereken başka sorular olduğunu ve optik okuyucudan kaynaklanan sorunlar nedeniyle puanlarının yanlış hesaplandığını iddia ediyor.

ÖNE ÇIKAN ADAY YORUMLARI

Sonuçların açıklanmasının ardından birçok aday ÖSYM’nin bu hatasına sosyal medyadan tepki gösterirken sonuçlarda netlerinin az, yanlış cevap ve boş bıraktıkları soru sayılarının hesaplamalarından fazla geldiğini iddia ettiler. Adaylar optik okuyucudan kaynaklanan bir sorun olduğunu ve cevap kağıtlarını incelemek istediklerini belirtiyorlar.

Bu konuda öne çıkan aday yorumları şöyle oldu:

 Eğitim Bilimleri’nde hesaplamama göre 10-13 yanlışım vardı, 23 yanlışımın olduğunu öğrendim?

– Eğitim Bilimleri’ndeki kesin emin olduğum doğru sayısından 4 daha az doğru gelmiş. Çözdüğüm 9 soru nerede acaba?

– Eğitim Bilimleri oturumunda 11 boş bıraktığım optik bugün sonuç açıklandığında 13 boş olarak karşıma çıktı.

– Sorularda değişiklik var, şıkların doğru cevabı yanlış derken bazıları inanmadı. Şimdi sonuç ortada, emekler hiçe sayılıyor.

– O kadar zihnimize kazıyarak okuduğumuz sorulardan doğru cevapların eksilmesi, 28 tane işaretlediğim sorunun 29 soruya yükselmesi ve bu bir sorunun yanlış olması beni de şüpheye düşürmüyor değil! Ya elim kolum rahat durmadı ya da birilerinin eli rahat durmadı yine!

– Cevapları kontrol etmemize rağmen özellikle Genel Kültür’de en az 6 fazla yanlışım çıktı. Bu nasıl olur anlaşılır gibi değil.
– Eğitim Bilimleri’ndeki yaptığımız doğrular kimlere dağıtıldı da bu kadar düşük geldi, bu haksızlığın hesabını kim soracak?

– 13 soruda hata var diye kaç kişi bağırdı duydunuz mu? Nasıl ispatlayacağız bilmiyoruz, incelemek için dilekçe verdik, inceleyeceğimiz kitapçığın değiştirilmediğine ne kadar güvenebiliriz!

İTİRAZ İÇİN 10 GÜN 

Adaylar 10 gün içinde genel amaçlı dilekçe örneği kullanarak ÖSYM’ye başvuru yaparak itiraz edebiliyorlar. Yapılacak her türlü itiraz, adayın dava açabilme hakkı için geçerli 10 günlük süreyi durdurmuyor.