Kpss

KPSS’ye Girecek Adaylar Dikkat!


Sınav yaklaşırken memur adayları yavaş yavaş ders çalışmalarını bitirmeye başladı. Sınava günler kala KPSS’yle ilgili önemli gelişmeler haberimizde saklı…



Ankara’da yollar kapalı!

Ankara’da sınava girecek adayları yakınen ilgilendiren bir konu, Ankara’da sınav günü bazı yollar kapalı olacak.

Ankara Valiliği’nin yazısına dayanarak, 2016-Kamu Personel Seçme Sınavının (2016-KPSS Lisans/Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) uygulanacağı 22 Mayıs 2016 Pazar günü Ankara’da Cumhuriyet Caddesi (Gar Kavşağı-Baruthane Kavşağı arasıile giriş ve çıkışları), Hipodrom Caddesi -Talatpaşa Bulvarı (Ulaştırma Kavşağı ile Opera Köprüsü arası tüm giriş ve çıkışları / Gar kavşağı alt geçidi dahil) ve Kazım Karabekir Caddesi (Ulaştırma Kavşağı-İstanbul Caddesi arası) yollar araç trafiğine kapatılacaktır.

Kilis’te Sınav İptal!

22 Mayıs’ta yapılacak olan KPSS, Kilis’te uygulanmayacak. Açıklamaya göre;

“İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün yazısına istinaden, 22 Mayıs Pazar günü Kilis ilinde yapılacak olan 2016-Kamu Personel Seçme Sınavı’nın (2016-KPSSLisans/Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) bu il dışındaki sınav merkezlerine kaydırılmasına karar verildi.”

Belgelerinizi Unutmayın!

Sınava girecek memur adayları, heyecana kapılıp yanlarına alması gereken belgeleri unutmamalı. Adayların yanlarında 2016 KPSS Sınava Giriş Belgesi, nüfus cüzdanı veya süresi geçerli pasaport bulundurmaları gerekiyor.

Sınav Sırası Stres Kontrolü

Sınav öncesi uzman görüş ve önerilerini dikkate almakta fayda var. ‘’Motivasyonuz için sınava en iyi bildiğiniz sorulardan başlayınız. Sınava başladığınız zaman kısa süreli de olsa bildiklerinizi unutabilirsiniz. Bunun geçici olduğunu ve bir iki soru yaptıktan sonra geçeceğini unutmayınız. Devam ettiği takdirde panik yapma yerine nefes alma egzersizi yapınız.” Diyor uzmanlar.

Sınavınız İptal Olabilir!

Yapılan uzman görüş ve önerilerine göre “Adayların, yanlarında her türlü delici ve kesici alet, ateşli silah, çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, anahtarlık, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth ve benzeri cihazlar ile kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük (alyans hariç), broş ve diğer takılar, her türlü plastik, cam eşya ve metal içerikli eşyalar, her türlü elektronik, mekanik cihaz ve her türlü müsvedde kağıt, defter, ders notu, kitap, sözlük, dergi, gazete ve benzeri yayınlar, cetvel, pergel, açıölçer ve benzeri araçlar ile sınav binalarına girmesine izin verilmez. Sınavın yapıldığı bina içerisinde sınav sırasında ya da sınavdan sonra bu tür cihazları taşıdığı tespit edilen adayın sınavı iptal edilir. Sağlık kurulu raporu ile kanıtlanmış hastalığı olanların başkanlığın iznine tabi ilaç ve gıdalar bu kapsamın dışındadır.” 

Kamu haberleri, güncel, siyasi, kültür sanat, teknolojik, bilimsel ve daha birçok konudaki olaylardan haberdar olmak için her zaman ki gibi kamupersoneli.net sitesini takip edebilirsiniz. Dünya’yı avuçlara taşıyan telefonlarınıza, android uygulamamızı yüklemeniz takip etmekte fayda sağlayacaktır. 

Kamupersoneli.net | Ankara