Kpss

Kültür Bakanlığı 600 Kadroya Atama Planlamasını Açıklayacak Mı?

Tüm kurumlar (Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, KYK, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı vb.) 2014 KPSS puanıyla personel alımı gerçekleştiriyorken Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan da 2014 KPSS puanıyla alım yapılması talep edilmektedir. 

Kültür Paketi Gecikti, Alımlar Gecikmesin
Sayın Bakan Mahir ÜNAL’ın bizzat başkanlık ettiği kültür paketi ile ilgili 40 küsur toplantıyla bizzat süreci yönettiği düşünüldüğünde, paketin açıklanmasının Başbakan yurt dışı gezileri ve terör gündeminden geciktiği de hesaba katıldığında 600 kadroya personel alımın planlamasının, takviminin de 2014 KPSS geçerlilik süresinin bitim tarihine kadar yapılması faydalı olacaktır. Alımların geciktirilmesinde herhangi bir sebep yoktur. Hatta 2016-4  (Tarım Bakanlığı 1677 sözleşmeli alım) tercihleriyle bile Kültür Bakanlığı personel alımlarını gerçekleştirebilir. 

Adaylar,  Bakan ÜNAL’a Güveniyor
Kültür paketiyle müjdesi verilen 600 kadroya atamaların takviminin açıklanması, herhangi bir tartışma ve polemiğe gerek olmadan alımların yapılması konusunda atama bekleyen adaylar Bakan Ünal’a güvenmektedirler. Daha önceden olduğu gibi merkezi yerleştirmeyle yani KPSS puan üstünlüğüne göre Bakanlığın personel ilanına çıkması için adaylar gün saymaktadır. Bakanlığın konuyla ilgili bir açıklama yapması faydalı olacaktır. 
 

Bir Yorum

  1. bu belirsizlik çok kötü, psikolojimiz bozuldu. Sn. Bakanımız Mahir Ünal'ın alımların ne zaman yapılacağıyla ilgili bilgi vermesini bekliyoruz.

  2. ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ KAMUPERSONELİ.NET'in DEĞERLİ YÖNETİCİLERİ, SESİMİZE SES OLDUNUZ..

  3. Kagit restoratoru kontenjanina Kimler basvurabileck.. Bilgisi olan cevap yazabilur mi

  4. Nefesimizi tuttuk bekliyoruz. Teşekkürler sık sık haber yapanlara…

  5. arkeologlar yıllardır atama bekliyor lütfen söz verilen 100 alım yapılsın kültür turizm bakanlığı 600 personel alımı ilana cıksın tesekkürler sesimize ses oldugunuz için…

  6. Tüm bakanlıklar,2014 Kpss puanıyla bir kez daha atama yapmışken bizim bakanlık hâlâ neyi bekliyor? Lütfen Sayın bakanım,sözünü verdiğiniz #600Kişilikİstihdam'ın bir an önce #2014KPSS puanıyla ilana çıkmasını talep ediyoruz.

  7. Ya lütfen artık yazık emeklerimize lütfen artık sesimizi duyun yazık vAllahi yazık bütün kurumlar ilana çıkmışken biz niye bekliyoruz

  8. Sayın Bakanım sanat tarihçisi olarak 2014 puanıyla alımı bekliyoruz. Size güveniyor ve inanıyoruz.

  9. 2016 puanıyla alınması şart 2014 te gereken alım yapıldı zaten 2 yillik bir plan başka atama olmayacak boşunamı girecek binlerce aday.Doğru olan 2016 kpss puanını beklemek olur.18 yeni müze açılacak açılmadan nereye atama yapılacağını sanıyorsunuz.Boşuna heveslenmeyin derim ben.

  10. Haklısınız müzeler daha ortada yok 5 ayda paket açıklandı 5 ay sonra da alım olu.oda 2yıllık kültür paketi deniyor parça parça alım olmazsa iyi :(

  11. Site yöneticileri neden hep 2014 diye ısrar ediyor 2016 da girenlere bidaha atama olmayacak bencillik yapılmasın 250ye yakın kişi alındı 2014 diye bastirmayin!!!!

  12. 2016 puanıyla alımlar yapılmalı sayın bakanımıza güveniyoruz bastırmaya devam !!! Sınava gircez emek verdik eski puanla atama bekleyeceginize sınava girin bizde 74lerde puan aldık ama bidaha gircez

  13. Teşekkürler kamu personeli sesimizi duyurdugunuz için sanat tarihcisiym.mesleğimi yapmak istiyorum.olumlu yada olumsuZ bakanlıktan bir haber bekliyoruz.psikolojimiz bozuldu.sınava hazirlanamiyoruz.lütfen 2014 puanıyla olsun sayın bakanım sana güveniyoruz.

  14. 2016 kpss ye girenler napicak tüm kontenjan gidecek 73küsür puanla 113.kaldık bu yılda dershaneye gittik tekrar emek verdik tüm kontenjanı 2014 e verin tekrar 0 kontenjanla karşılaşalım. 2016da ilk 100 e giren atansın adil olan budur.Yıllardır bekliyoruz bizde biraz vicdan ya.

  15. Bu aylarda alacak olsalar tarih verirlerdi zaten .belki 2017 de olacak. Kendinizi herşeye hazırlayın aralıktan beri bekliyoruz hatırlatmak isterim.

  16. Teşekkürler ama artik bir açıklama yapa zamanı psikolojimiz bozuldu ya

  17. Sanat tarihçi alımı yeterli gelmiş olabilir size de bize yetmedi 55 ayrıca 300 alım sözü var sınavdan sonra 200 alınır merak etmeyin bırakın da 2yıkdır bekleyen ler atansın

  18. yıllardır bekliyoruz beklemekten bıktık artık. mayısta ilana çıkılmalı ve alım yapılmalı 2014 puanı ile.

  19. Umudunuzu kırmak istemem ama 2016 kpss puaniyla olacak olmayan müzeye mi atanacaz.

  20. Biz Sayın Bakanımıza güveniyoruz. 2014 puanıyla alacakları umudumuzu boşa çıkarmayacak inşAllah.

  21. bazı bencilleri anlamıyorum neymıs 175 kısı atanmıs benı baglamaz ne oldugu ben 81 puanla arkeolojıde beklıyorum.. neymıs muze acılmamıs yenı muzeye zaten yenı elemanı almazlar mevcut personel gıder ve ayrıca 2016 ya gırecekler önce bı puan alın oyle konusun belkı bırak ılk 100 u ılk 300 e bıle gıremeyceksınz once bı puan alın oyle konusun ve alım 2014 de olucak mayıs ayında ılana cıkıcak.. hadı gıdın calısın kpss ye

  22. 2014 kpss puanlarimiz yanmasin cok calistik 2 senedir bekliyoruz beklemekten yaşlandik :(

  23. burdakı 2016 gırıcek arkadaslar basbakanın dedıgı 16 muzenın 2016 da acılcagını sanıyorlar ama yanılıyorlar, daha bunların projesı bıle meydanda yok :) 2016 da yetısmesı mumkun degıl bu muzelerın arkadaslar ve ayrıca bu alım sadec arkeolg ve sanat tarıhcılerı kapsamıyor kutuphanecı restoratör muhendıs mımar gıbı bırcok dalında bu 600 kişinin içinde oldugu için bakan bır an evvel bu alımın olmasını ıstıyor 2014 le bekleyen kardeşlerımız inşAllah kadrolarına yakın zamanda kavuscaklar

  24. Ya lütfen artık ilana çıkın tarım Bakanlığı ilana çıktı bizim bakanlık neden ilana çıkmıyor kamu personeli sesimiz duyun lütfen yardımcı olun.

  25. biz de 2014 için emek verdik. alımlar 2014 puanı ile yapılmalıdır.

  26. 27 yaşındayım. elimde 3 üniversite diploması ile hala işsizim. 4. de yolda.
    hayat kısa, her anı verimsiz bir şekilde boş boş tüketiyoruz. şuan kimseye bir faydamız yok.
    bizler vatanımıza hayırlı evlatlar olmak istiyoruz. vatanımıza hizmet etmek istiyoruz.
    lütfen bize fırsat verin. sanat tarihi ve arkeoloji bölümlerinin üniversite kontenjanlarının 10-20 gibi rakamlara indirilmesini, yıl yıl atamaların ciddi sayılarda yapılmasını ve söz konusu 600 personelin atamasının KPSS 2014 puanı ile Mayıs ayı içerisinde yapılmasını istiyoruz. Saygılarımızla.

  27. ben geçen alımda sözleşmeli yerleştim..eğer haziranda kadrolu alım olursa bizde tercih edebilecekmiyiz..eşimden ayrı şehirde çalışıyorum ailemin yanına gitmek istiyorum

  28. Ülkenin restoratörlere de ihtiyacı varken sadece ben demek yanlış olur alımlar adaletli ve eşit olsun isteriz 3 yıldır alım bekliyoruz sayımız 200 oldu işsiziz .

  29. Bizimle dalga geçtiler resmen bu sınavdan da olduk keşke bunlara güvenmeyip sınavımıza hazırlansaydık

  30. biz de 2014 için emek verdik. alımlar 2014 puanı ile yapılmalıdır.

  31. Atamalar 2014 puanıyla olsun, 2016 puanıyla olsun diye muhabbet veya tartışma başka hiçbir alımda yapılmadı. Burada ilk defa arkeoloji ve sanat tarihi mensuplarında görüyorum ve de şaşkınım. 2014 KPSS puanı halen geçerlidir, kadrolar bu puan geçerliyken duyuruldu, bu sebeple atamaların 2014 KPSS puanı ile yapılması doğru bir karar olacaktır. 2014 KPSS puanı ile atanacak sıradayken bir de ömür boyu KPSS ye girme gibi bir lüksümüz yok. Zaten bir çoğumuz 30. yaşımıza ulaştık. Daha neyi bekleyeceğiz. Niçin bekleyeceğiz? Ben Türkiye'de en iyi sanat tarihi eğitiminin verildiği bir üniversiteden 5 yıllık mezunum. Sırada ben varken bu yıl mezun olanın yeni sınavla atanması ne kadar adil. Saygılarımla.

  32. zaten hep sizin gibileri yüzünden biz şuan atanamıyoruz.
    sürekli kadro yakıyorsunuz.
    bırakacağın veya beğenmediğin işe neden başvurup bizlerin hakkını yiyorsunuz.
    binlerce insanın günahına giriyorsunuz.
    zaten kadrolar gram gram veriliyor.
    sizin yüzünüzden hayatımızı hep erteliyoruz.

  33. Sözleşmeli yerleşenlerin bir daha ilgili KPSS puanı ile her türlü tercih yapması engellenmelidir. Bu kişiler yüzünden hala işsiziz. En son mahalleye bakkal dükkanı açtıracaksınız bana ya.

  34. 100 kişi de alsalar geri kalan atanamayan 24.700 arkadaşımız işsiz olduktan sonra bize yine uyku yok (2015 ve 2016 mezunları için de ayrıca 5.000 kişi daha ekleyin). ahmet, mehmet, ayşe ve fatma atansa ne olacak. arkamızda bir işsiz ordusu var. Üniversite kontenjanları her üniversite başına en fazla 20 kişi olacak şekilde ayarlanmalıdır.
    600 sözleşmeli memurun ataması da KPSS 2014 puanı ile hemen yapılmalıdır.
    Arkeoloji ve Sanat Tarihi mezunları için başvuruya bile gerek yok. Bir önceki alımda herkes sıralamaya girdi zaten. Bu listeye göre kontenjan sayısı kadar adayın ataması yapılmalıdır. Tekrar binlerce evrakla uğraşmanın anlamı yok.
    Zaten yine aynı kişiler başvuru yapacak. Hayırlısı olsun. :)

  35. Sanat Tarihi bölümünü çok istekli, heyecanlı ve hevesli bir şekilde okumuştum. Üniversiteyi 2. olarak bitirdim. Hatta o isteğim mezun olduktan sonra da devam etti. Sanat Tarihi alanında yüksek lisans yaptım ve 1. olarak bitirdim. Konu atanma muhabbetine gelince bu bölümü okuduğuma binlerce kez pişman oldum. Doktora yapacaktım ondan da vazgeçtim. Bir mesleğin verdiği unvanın sonunda -cı, -ci,
    -cu, cü, -çi,-çı,-çu,-çü gibi ekler varsa o meslekten bir fayda beklemeyin ve mümkünse uzak durun. Bu yıl Sanat Tarihi bölümü tercih etmek isteyen kardeşlerimize abilerinden bir tavsiye: Asla yazmayın, bizim gibi işsiz kalırsın…

  36. Yüksek Lisans ve Doktora mezunları için de ayrı atama kontenjanı istiyoruz.
    Lisans mezunları ile aynı şartlarda yarışmak istemiyoruz.
    Çünkü mesleki anlamda onlardan daha çok bilgi sahibiyiz ve tecrübeliyiz.
    Gerçek anlamda bilim insanıyız. Herbirimizin ayrı ayrı uzmanlık alanları var.
    KPSS de bizden bir soru daha fazla yaptı diye lisans mezununun atanması, Yüksek Lisans ve Doktora mezunu olan bizlerin işsiz kalması bize haksızlıktır.
    En az 6-10 yıl arasında Sanat Tarihi alanında eğitim gördük.
    Gerek Kültür Bakanlığı'nda gerekse Üniversitelerde, emeğimizin karşılığını istiyoruz. Saygılarımızla.

  37. Halihazırda 25.000 mezunun olduğu, her yıl 2.000 yeni mezunun verildiği ve yılda sadece 100 Sanat Tarihçinin atamasının yapıldığı bu topraklarda bize ekmek yok.
    Kültür Bakanlığı da haklı. Her yıl binlerce ihtiyaç fazlası Sanat Tarihçiyi atayıp nerede görevlendirecek, boşu boşuna da maaş ödemenin anlamı yok. Doğru olan Sanat Tarihi bölümlerinin kontenjanlarının düşürülmesi ve bazılarının da kapatılmasıdır. Ayrıca Sanat Tarihi mezunları için diğer bakanlık ve kurumlarda iş imkanı yaratılmalı ve toplu alımlar yapılmalıdır. Liselerde Sanat Tarihi dersi zorunlu olmalı ve Öğretmen atamaları ciddi sayılarda yapılmalıdır. Sanat Tarihçilerine inşaat projelerinin görsel yönden uygunluğuna dair rapor hazırlama yetkisi verilmeli, şehirlere modern bir görünüm vermek amacıyla bu rapor inşaat projelerinde zorunlu olmalı ve bu alanda hizmet vermek üzere Sanat Tarihçiler kendilerine ait iş yeri açabilmelidir. Böylece Sanat Tarihi alanında işsizliğin önüne önemli ölçüde geçilebilir. Teşekkür ederim.

  38. Bizim yaşadığımız bu stres bu eziyet bu belirsizlik hiç kimsenin umrunda değil aslında hep aynı şeyleri konuşuyoruz ama elbet bir gün gelir bizi bu kadar strese atanlar aynısını yaşarlar

  39. Boşa beklemeyin 2014 umudu olan arkad1aşlar sınava az kaldı madem puanlariniz ve siralmanz iyi yeni mezunlardan tecrubelisiniz sizi gecemezler niye panik yapiyorsunuz ilk 100 e girersiniz 2016 kpss de başarılar alım beklemeyin.yüksek lisans yapan arkadaşim ön lisans gibi konuşmuşsun tebrikler.

  40. Sayın akademik arkadaş lisans mezunları aynı şartları taşımak istemiosun ama dikkatini çekerim aynı başlığın altına yorum yapiosun:))) hem madem akademik bey yada bayansın sadaka niyetine verilen 100 200 kadro için ne diye dil döküyorsun!!!!

  41. Allah rızası için bi sadaka :))) şu 2014 puanıyla 81 ler ler lerrr alınmış sanki 90larmis gibi ballandıra ballandıra anlatılıyor arkadaşım madem kendinize güveniniz tam girin 2016ya alın puanınızı niye bu korku bu telaş????? Çok beklersiniz 2014le atanmayı:))))

  42. Atamaların 2016 kpss densonra yapilmasini destekliyoruz.

  43. Belirsiz olan birşey yok bu aylarda alacak olsalar aciklarlardi mujdeyde olanustu alımı manşet olurdu zaten bırakın 2014 kpss yine 2018de olmazsa şükredin siz

  44. 2016 da olsun yetkililere sesleniyoruz çalışıp emek verdik sınavdan sonra olması adildir.Hakeden girer.

  45. Site yöneticileri kimden yana ??? 2016ya girecekleri neden es geçiyorsunuz?? 2014le zaten atama oldu!!!!

  46. Bir bu bölümde bu muhabbetler var tabi sizin suçunuz değil ilk defa bu kadar kadro görüyorsunuz tarım Bakanlığı daha dün 1500 kişi için ilana çıktı böyle muhabbetler olmadı ne yapalım kısmet bu işler olacağına varır her şey onun için herkes rahat olsun hak eden her zaman kazanır hak etmeyen hep 2016 2018 2020 yi bekler.

  47. 2016 alım olsun diyen arkadaşlar sadece 55 arkeolog alındı 2014 bilmenizi isterim. Şimdi milletin hazır puanıyla dalga geleceğinize doğmamış çocuğa don biçmeyin. Sanki 2016 da ilk yüze gireceğiniz kesin. Belki birçoğunuz 2014 sınavından 70 i bile geçemediğim. Şimdide ilk yüzdeki daha tercih bile yapamayanların hakkına göz dikiyorsunuz. Allahtan korkun diyorum başka bişey demiyorum.

  48. 2016 cilar eğri oturup doğru konuşalım girserniz sanki 100alacaksiniz

  49. hakkımız olan atamaların 2014 puanı ile yapılmasını bekliyoruz bakanım siz bizlere söz verdiniz sözünüzü tutmanız dilegiyle…

  50. İnşAllah dediğiniz gibi olur peki bu kadar net tarih vermişsiniz kaynak nereden

  51. Arkadaşlar maliye onaylamadı dosyayı 12 mayıs falan hikaye bence, boşu boşuna umutlandırdılar bizleri yazık…

  52. Arkadaslar atanirsak hangi sehirde calisacagimiz nasil belirleniyor bilgisi olan var mi