Kpss

Lise Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Ne Zaman Yapılacak?

Türkiye geneli eğitimlerini tamamlayan milyonlarca ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) girerek memur olmak için ilk adımı atıyorlar. 

Bu kapsamda lise, önlisans ve lisans düzeyinde gerçekleştirilen KPSS farklı tarihlerde yapılıyor. Kamupersoneli.net olarak sizlere bu haberimizde 2018 Lise KPSS ile ilgili detayları aşağıda aktarıyoruz. 

2018 LİSE KPSS NE ZAMAN YAPILACAK?

Ortaöğretim kurumlarından mezun olmuş memur adaylar ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek 2018 Ortaöğretim KPSS’ye katılacaklar. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) 2018 Sınav Takvimine göre Ortaöğretim KPSS Ekim ayının ilk hafta sonu yapılacak. Lise mezunu adaylar tüm yurt genelinde gerçekleştirilecek olan 2018 Lise KPSS’ye 7 Ekim tarihinde girecekler. ÖSYM yine sınav takviminde KPSS sonuçlarına ilişkin açıklamasında 2018 lise KPSS sonuçlarının Kasım ayı başında açıklanacağını ilan etti.

BAŞVURULAR TEMMUZ AYINDA YAPILDI 

2018 Ortaöğretim KPSS’ye başvuruda bulunan adaylar başvurularını Temmuz ayında yapmışlardı. ÖSYM Merkezleri ile ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden alınan başvurular 3 Temmuz tarihinde başlamış ve 19 Temmuz tarihine kadar devam etmişti. Bu süreç içinde başvurularını yapamayan adaylara ise ÖSYM 1 Ağustos tarihinde ek bir günlük geç başvuru hakkı tanımıştı. Belirtilen bu tarihler arasında başvurularını yapan adaylar ise sınavı beklemeye başladılar. Bir yandan sınavı bekleyen adaylar bir yandan da hazırlıklarına devam ediyorlar.

Kamupersoneli.net – ANKARA