Kpss

Merkezi Yerleştirme Kapsamında Şoför Alımını Tercih Edecek Adaylar Dikkat !

Bilindiği gibi Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından bir duyuru yayımlandı ve KPSS 2017/2 merkezi atama tercih kılavuzu yayımlandı. Yayımlanan tercih kılavuzu ile bazı kadrolar hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı. 

ÖSYM’DEN YAYIMLANAN DUYURU

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayımlanan duyuruda “Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır.  Adaylar tercihlerini 14-23 Kasım 2017 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri 23 Kasım 2017 gecesi, saat 23.59’da sona erecektir.   

Genel Yönetmelik gereği; KPSS-2017/1, KPSS-2016/2 ve KPSS-2016/6 (Sağlık Bakanlığı) yerleştirme işlemleri sonucu 2016-KPSS puanı ile herhangi bir kadro veya pozisyona yerleştirilen adaylar, atamaları yapılsın ya da yapılmasın, 2016-KPSS puanları ile bu yerleştirme işlemi için tercih yapamazlar. Adayların bu kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için, 22 Mayıs 2016, 16 Ekim 2016 ve 20 Kasım 2016 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2016-KPSS Lisans ve 2016-KPSS Ortaöğretim/Önlisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir.” ifadelerine yer verildi. 

Ayrıca bunun yanı sıra 10 Kasım 2017 tarihinde Devlet Personel Başkanlığı tarafından KPSS 2017/2 merkezi atama tercih robotu yayımlandı. Yayımlanan tercih robotu ile 90 kamu kurum ve kuruluşu için açılan 2 bin 38 kadro detayı belirlenmiş oldu. 

KPSS 2017/2 kapsamında şoför kadrosunu tercih edecek adaylar için bazı dikkat edilmesi gereken hususlar belirtildi. Bu hususları kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

ŞOFÖR KADROSUNU TERCİH EDECEKLER DİKKAT

18.07.1997 tarihli ve 23053 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin 75 inci maddesinde 2015 yılında yapılan değişikliklerle sürücü belgelerinde yeni bir sistem öngörülmüş ve 2016 yılı itibariyle yeni sisteme geçilmiştir. Bu nedenle KPSS merkezi yerleştirme işlemlerinde ilan edilen Şoför kadrolarının karşısında yeni sistemde yer alan sürücü belgelerine yer verilmiştir.

Mezkur Yönetmeliğin geçici 10 uncu maddesinde bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce alınmış ve sahibine römork takarak araç kullanma yetkisi veren sürücü belgeleri veya sürücü sertifikalarının yeni  sınıf sürücü belgeleri ile değiştirilmesi sırasında yeni sınıfına ilave olarak “E” ibaresinin ekleneceği belirtildiğinden, B sınıfı sürücü belgesi istenilen kadroları BE sınıfı sürücü belgesine sahip olanların, C sınıfı sürücü belgesi istenilen kadroları CE sınıfı sürücü belgesine sahip olanların, D sınıfı sürücü belgesi istenilen kadroları DE sınıfı sürücü belgesine sahip olanların, D1 sınıfı sürücü belgesi istenilen kadroları D1E sınıfı sürücü belgesine sahip olanların da tercih edebilmeleri mümkündür.

Yine Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin geçici 10 uncu maddesinde eski sürücü belgelerinin yeni sürücü belgeleri ile değiştirilmesi için beş yıllık bir süre öngörülmesi sebebiyle eski sürücü belgelerinin geçerliliği de devam etmektedir.

Bu nedenle Tercih Kılavuzunda yer alan yeni sürücü belgesi sınıfları ve istenilen sürücü belgesini karşılayabilecek diğer yeni sürücü belgesi sınıfları ile bu belgelerle denk kabul edilen eski sürücü belgesi sınıfları için bu kılavuzun “BAŞVURU GENEL ŞARTLARI VE DİĞER HUSUSLAR” kısmı “3.DİĞER HUSUSLAR” bölümünde sürücü belgeleri için yapılmış açıklamalara bakılmalıdır.