Kpss

Mühendis ve Teknikerler TAPU’nun 1500 Personel İlanını Bekliyor

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, personel ihtiyacı için Maliye Bakanlığı’ndan personel talebinde bulunmuştu. Döner sermayeden karşılanmak üzere 1500 personel alımı yapılacağından bahsedildi ancak 2016 yılında bu gerçekleşmedi. Ekim’de yapılan Kamu İdari Kurulu kararlarında da personel alımı yapılacağından bahsedilse de ne zaman ilana çıkılacağı konusunda hiçbir açıklama yok.

Atama bekleyen harita mühendisleri, teknikerleri ve teknisyenleri kampanya yaparak seslerini duyurmaya çalışıyor. Biz de kamupersoneli.net olarak adayların bu mücadelesini destekliyoruz. Bir an önce açıklama yapılıp takvim verilmesini veya ilana çıkılmasını bekliyoruz. 

İşte Adayların Kampanyada TKGM’ye Gönderdiği Mesaj

“Bizler Harita Mühendisi ve teknikerleri olarak TKGM sözleşmeli personel alımlarını merakla beklemekteyiz. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne sözleşmeli personel alınacağını ilk olarak eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı gündeme getirmişti.

Mart ayında Genel Kurulda açıklama yapan Sarı ”Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün personel ihtiyacını giderme amacıyla Maliye Bakanlığı’ndan personel istedik. Türkiye genelinde 1162 adet 4A kadrosunda, 1500 adet 4B kadrosunda personel talebimiz gerçekleşmiştir” ifadelerini kullanmıştı.

Benzer bir açıklama daha sonra yeni Bakan Mehmet Özhaseki tarafından dillendirildi. Özhaseki, Tapu Kadastro’ya döner sermayeden karşılanacak şekilde eleman alımının yapılacağını belirtmişti.
Ancak iki bakanın açıklamasına ve 2016 yılının bitmesine rağmen, 1500 kişilik sözleşmeli personel alımı gerçekleşmemiştir.

Bu alımların içinde Harita mühendisi ve teknikeri sayısına ilişkin 500 harita mühendisi ve 750 harita teknikeri olduğuna dair haberlerde internete duyurulmuştu. Bu alımları sabırsızlıkla bekleyen harita mühendisi ve teknikerlerinin gözü kulağı TKGM’nin yapacağı duyuruda. Bu konudaki belirsizliğin giderilmesi için gereğinin yapılmasını arz ederiz.”

Kamupersoneli.net | ÖZEL İÇERİK

Bir Yorum

  1. Önlisans bilgisayar programcılığı mezunları her geçen gün artmasına rağmen, 3249 atamaları cok az alım var. Malesef kurumlara vhki olarak atamalara 3249'lar oncelik olması gerekirken, farklı ve bazı bolumler var ki bilgisayarla ilgileri bile yok. Başka bolumlere verilmesin demiyorum ama bizim de en az onlar kadar hakkımız yok mu

  2. Artik hakkimiz hakkimizi istiyoruz 3319 harita kadastro ya alim istiyoruz

  3. hari̇ta mühendi̇sleri̇ ve tekni̇kerleri̇ alim bekli̇yor !!!
    bizler harita mühendisi ve teknikerleri olarak tkgm sözleşmeli personel alımlarını merakla beklemekteyiz. tapu ve kadastro genel müdürlüğüne sözleşmeli personel alınacağını ilk olarak eski çevre ve şehircilik bakanı fatma güldemet sarı gündeme getirmişti.
    mart ayında genel kurulda açıklama yapan sarı ''tapu ve kadastro genel müdürlüğü'nün personel ihtiyacını giderme amacıyla maliye bakanlığı'ndan personel istedik. türkiye genelinde 1162 adet 4a kadrosunda, 1500 adet 4b kadrosunda personel talebimiz gerçekleşmiştir'' ifadelerini kullanmıştı
    benzer bir açıklama daha sonra yeni bakan mehmet özhaseki tarafından dillendirildi. özhaseki, tapu kadastro'ya döner sermayeden karşılanacak şekilde eleman alımının yapılacağını belirtmişti.
    ancak iki bakanın açıklamasına ve 2016 yılının bitmesine rağmen, 1500 kişilik sözleşmeli personel alımı gerçekleşmemiştir.
    bu alımların içinde harita mühendisi ve teknikeri sayısına ilişkin 500 harita mü

  4. hari̇ta mühendi̇sleri̇ ve tekni̇kerleri̇ alim bekli̇yor !!!

  5. lanet olsun dostum hadi ama birazda haritacı alsınlar yılda açılan 100 120 kadroyla dalga geçiyorlar

  6. tapu teknikerlerini de gündeme getirir misiniz. 1500 alımı tapu kadastro mezunları olarak 1000i aşkın mezunla bizde bekliyoruz

  7. Lütfen gençleri umutsuz ve mutsuz etmeyelim. onlar bizim geleceğimiz ilgililere duyurulur. Bu güzel aylar hurmetine atamalar olsun inşAllah.Amin Hayırlı kandiller dileğiyle . Güzel haber dileğiyle tapu da atamaları olur inşAllah…

  8. Lütfen gençleri umutsuz ve mutsuz etmeyelim. onlar bizim geleceğimiz ilgililere duyurulur. Bu güzel aylar hurmetine atamalar olsun inşAllah.Amin Hayırlı kandiller dileğiyle . Güzel haber dileğiyle tapu da atamaları olur inşAllah…