Kpss

Mülakatı Kaldırmak İçin Cumhurbaşkanının Açıklamasını Mı Bekliyorsunuz?

 Darbe girişiminin ardından kamudaki acı gerçek de ortaya çıktı. Birileri bir yandan KPSS’de, askeri sınavlarda ve polis alımlarında kopyayla; diğer yandan da mülakat sisteminden yararlanarak kamuya kendi adamlarını yerleştirmiş. Sanırım anladınız, paralel yapıdan bahsediyoruz.

Gündemdeki Konu: Kamu Personeli Alımları
 

Paralel terör örgütüyle bağı olan kamu personellerinin görevine son veriliyor. Geçen haftadan beri personel ilanı yayımlar gibi tüm kurumlarda açığa alınan personel sayıları verdik. Birkaç hafta içinde bu sayı daha da artacaktır. Ama siyaset dünyası halen KPSS ve mülakat konusuna sessiz. Kimse çıkıp da açık açık diyemiyor. Gelin mülakatları kaldıralım, KPSS’ye dayalı personel alımları olsun sesleri yükselmiyor nedense.

Hükümet tarafı, mülakatı kaldıralım çağrısını yapmak için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı mı bekliyor?

*Bir Bakan çıkıp da “artık ben kurumuma mülakatla personel almam, bu işin sorumluluğunu üstlenmem.” neden diyemiyor?
 

*Bir milletvekili çıkıp da “artık benim danışmanımı torpil için aramayın, kimseye kefil olamam.” neden diyemiyor.
 

*Bir Belediye Başkanı çıkıp da “artık ben belediyeme mülakatla personel almak istemiyorum, KPSS’ye göre almak istiyorum.” neden diyemiyor.

*Bir bürokrat çıkıp da mülakatla alımın zararlı olduğunu, yanlış olduğunu neden açıklayamıyor?
 

*Muhalefet partileri mülakat konusunu tartışmak için Hükümetin konuyu açmasını mı bekliyor? Soru önergeleri, araştırma önergeleri vermek için ne bekleniyor?
 

*Devletin haber ajansı yeniden KPSS ve mağduriyet haberleri yapmaya başladı. Ancak halen kamu personel rejimi ve atamalarda mülakatın kaldırılması konusuna destek yok. 

KPSS Mağdurlarına Sesleniyoruz: Hakkınızı Arayın

2010 KPSS kopya skandalını ardından mağduriyet halen giderilmedi, son yıllarda memur adaylarına az kadro ayrıldı. Kadro, kadro, kadro, atama, atama, atama diye gece gündüz bilgisayar başında bekleyen gençlere sahip çıkılmadı. Artık mağdurların haklarını aramasının zamanı geldi. Yüksek puanla atanamayan gençler, mülakatta 3 dakika da elenen gençler, sizin yerinize bir başkasını işe aldıkları için hakkınızı arayın.
 

 Özel Haber

Bir Yorum

  1. 2014_kpss memurluklarda yeni bir atama olurinşAllah benim tek umudumdu bölümüm muhasebe ve vergi uygulamaları o kadar yıl boşuna mı okumuşuz o zaman

  2. 2010 da 83 net 2014 te 78 puan aldim 2016 da girmedim simdi 50 puana memur alinsa 2016 dan hakmidir

  3. Bakanlıklar niçin mülakat yapıyor. Biz mülakat istemiyoruz. Varsa sıkıntı adli soruşturma yapılsın. Siyaset yapmıyoruz torpilimiz yok diye mülakatlardan elendik bunca yıl. Kpss puanımızı aldık adil atama isteriz

  4. sizin kadar bizi düşünen yok haber yapan yok, Allah razı olsun kamupersoneli.net

  5. Şimdiye kadar hep mülakat usulüne göre personel alındı sonuç koskocaman bir paralel.Artık geçmişe sünger çekip KHK içeriğinde merkezi alıma dayalı sistem yapılmalı.

  6. Bende hakkimi istiyor turk genci olarak paralelle baglantim yok hic bir yere uyeligim yok yine ortayine biz issiz….kamu yonetimi mezunu kpss yede girdikhakkimizi istiyorum lutfen bizide gorun….

  7. İnşAllah bu durumu kendi adamlarını yerleştirmek için fırsat bilmezler.

  8. O kadar çalış yuksek puan al.geleceğini bir mulakat belirlesin.mülakat istemiyoruz..!

  9. BEN O ŞEREFSİZLERE HAKKIMI HELAL ETMİYORUM…HARAM OLSUN..14 YIL KPSS YE GİRDİM…KAZANAMADIĞIM BELLİ OLDU…RABBIMA HAVALE ETTİM…O ŞEREFSİZLERİ

  10. tabiki mülakat hatta refarans +mülakat dalından mezun olmuş adamı genel bilgi yarışıyla alırsan onun vatan aşkını nereden bileceksin.

  11. ben 2009 da mezun oldum ve tarim işçisi olarak çalışiyorum arkasında dıyısı olan kişiler ve feto mensupları kppss den 50 puanla hepsi yerleşti biz fakir kesim olduğumuz için kendimizi savunamiyoruz ve yeri geldin mi devletimizi seven ve canin verecek kişileriz

  12. umarız hak eden hakkıyla, hak etiğe yere gelir, artık bu adamı olan olmayan anlayışı bitmelidir hata adamı olmayana aslında sahip çıkılmalı ki hakkı yenilmesin, adamı olanlarsa adamdan sayılmasın.

  13. Yıllardan beri yapılan bu haksızlık inşAllah bir daha tekrar etmez. Cemaat temizleniyor kamu kurumlarından ama bu mülakatları da iktidara yakın kişileri işe almak için yaparlarsa ki büyük ihtimal öyle olur, bu sefer hükumet kendi ayağına kurşun sıkar. Unutmasınlar dün Gülen cemaati güçlüydü fakat bugün ne oldukları ortaya çıktı çok şükür. Bu mülakat hukuksuzluğu sürerse yarın Ak Parti ne olur Allah bilir. Ülkede şu an binlerce üniversite okumuş insan açıkta ve umutsuz. Bu insanların artık haklarını HAKLI bir biçimde almaları lazım. Çalışanın emeğini vermek lazım.

  14. çünkü hala fetöcü memur adayları kamuya girip fetöye çalışmak için sabırsızlıkla bekliyor.