Kpss

Mülakatları Kaldıracak Kanun Teklifleri Bekliyoruz

 Yenikapı Demokrasi ve Şehitler Mitinginde milyonlar bir araya geldi. Dosta ve düşmana karşı anlamlı mesajlar verildi. İktidar ve muhalefet aynı meydanda ve peş peşe konuşmalar yaptı. Birlik ve beraberliğin altı çizildi. Uzlaşmaya vurgu yapıldı. Sadece İstanbul’da değil tüm illerimizde kardeşlik tablosu vardı. Gelin 15 Temmuz’dan sonra mülakat konusunda da adım atalım.

Kadrolu, sözleşmeli, taşeron personel alımlarında mülakatı uzlaşı içinde kaldıralım. Artık sözlü sınav mağdurumuz olmasın, artık kimse devletine küsmesin, artık liyakat zamanı.
 

Personel alımlarını 3-5 kişinin inisiyatifine bırakmayalım; artık eşimizi, dostumuzu, akrabamızı, partilimizi işe almak için mücadele etmeyelim. Kapı kapı dolaşıp referans bulma dönemleri geride kalsın artık.

Demokrasi nöbetleri tutuyoruz, mitingler yapıyoruz. Bunu anlamlı kılacak adım mülakatları kaldırmak olacaktır. Darbeye hayır diyen, aynı nöbette bir araya gelen, aynı mitingde buluşan milletin gençlerini sizden-bizden diye ayırmayın. Kamuya girmeyi kim hak ediyorsa artık o girsin. 

Personel alımlarında mülakatın kaldırılmasıyla ilgili kanun tasarısını Hükümetten, kanun teklifini muhalefet partilerinden bekliyoruz. Yüce meclisimizden mülakatların kaldırılmasıyla ilgili adımların çıkması geleceğe güvenle bakmamızı sağlayacaktır.

 

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları Kamupersoneli.Net’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kamupersoneli.Net tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Bir Yorum

  1. Öğretmene ihtiyaç varsa öğretmen atanır köle değil, mülakat kaldırılması yetmez sözleşmeli öğretmenlik de kaldırılsın. Öğretmeni doğuda tutmak için şark görevine ilişkin yasa eklenmesi kafidir, özlük haklarının elimizden alınmasının bir bahanesi olamaz, kaderlerimizin okul müdürlerinin keyfine bırakılması adaletsizliktir. 6 yıl da kalırım 10 yıl da hiç farketmez ama iş güvencesi olmadıktan sonra sözleşmeli atanıp 4 yıl sonra kadroya geçişin yine bir yasayla değiştirilip başka şartlarla engellenmeyeceğinin, verilen sözde durulacağının hiç bir garantisi yoktur. Lakin amaç insanlara intihar ettirmekse bu başarılı bir politikadır. İnsanların yıl boyunca verdiği o kadar emek, maç esnasında birden 3 korner 1 penaltı diye kural çıkarmaya benzer bi şekilde çöpe atılmaktadır. Hükümet, yıllar boyu cemaate sunduğu imkan ve kaynağın onda birini gerçek halkına sunsun bir sefercik, çok mu?

  2. mülakat kaldırılırsa torpilin belini kırmış oluruz inşlh en kısa zamanda kaldırılır

  3. Mülakat sistemi kayırma demektir. Ak partili olmayan atanamaz. eşitliğe ve adalete aykırı. Allah için tum mülakatları kaldıralaım. ben mili eğitimde tüm sınavları kazanıyorum. ama mülakatta elendim. okul muduru yapmadılar. yerime atanan bir formu doldurmayı bilmiyor. ama AK partide güçlü biri.l

  4. beni atasınlar çukurcada 10 yıl çalışırım.hakımın yenmesinden iyidir.

  5. Mülakattan önce kpss siteminin tamamen değişmesi gerekiyor .

  6. merkezi atama ve güvenlik soruşturması olmalı mülakata hayır çünkü mülakat eşittir adam kayırmadır.

  7. Mülakatlarına katıldığım hiçbir işe giremedim bi dayımız olmadığından Allah emeğimi yiyenlerin burnundan getirsin inşAllah

  8. Merkezi atama olursa bu kez merkezi ele geçirmek istemeyecekleri ne malum. KPSS sorularını bordo berelilerde korusun yeterli. =)