Kpss

O Kadrolara Yapılacak Atamalar KPSS Yönetmeliği Dışına Çıkarıldı !

Resmi Gazete’nin 31 Ekim 2018 tarihli sayısında Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik yayımlandı.

Yayımlanan yönetmeliğe göre bir kariyer uzman yardımcılığı kadrosu KPSS yönetmeliği dışına çıkarıldı. Buna göre bu uzman yardımcılığı kadrosuna yapılacak olan atamalarda KPSS yönetmeliği belirleyici olmayacak. 

KPSS YÖNETMELİĞİ DIŞINA ÇIKARILAN UNVANLAR

Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmeliğe göre İletişim Uzman yardımcısı kadrosuna yapılacak atamalar, yönetmelik kapsamının dışına çıkarıldı. Bu kariyer uzman yardımcılığı kadrosunun da KPSS yönetmeliği dışına çıkarılması ile toplam 11 unvanın yönetmelik kapsamı dışına çıkarıldığı ifade edildi.

Konu ile ilgili olarak KPSS yönetmeliği dışında kalan unvanlar ise şöyle:

– Adalet Bakanlığı müfettişliği,

– Milli Savunma Bakanlığı müfettişliği

– Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı müfettişliği

– İçişleri Bakanlığı mülkiye müfettişliği

– Dışişleri Bakanlığı müfettişliği

– Jandarma Genel Komutanlığı müfettişliği

– Askeri Adalet Teftiş Kurulu müfettişliği

– Kaymakam adaylığı

– Dışişleri Bakanlığı aday meslek memurları, aday konsolosluk ve ihtisas memurları,

– Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar uzman yardımcıları

– İletişim Uzman yardımcıları

YÖNETMELİĞİN DETAYLARI

Bu konu hakkında Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikte ise “18/3/2002 tarihli ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin 3 üncü maddesinin birinci fıkrasına “Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar uzman yardımcıları” ibaresinden sonra gelmek üzere “, “İletişim uzman yardımcıları” ibaresi eklenmiştir.” ifadelerine yer verildi.