Kpss

Öğretmen, Sağlıkçı Tamam, Peki Diğer Memur Adayları Ne Olacak?

 15 Temmuz’un üzerinden iki hafta geçti. Kamu kurumlarında açığa almalar devam ediyor. Sayının 100 bini aşması bekleniyor. Eylül ayında öğretmen ataması yapılacağı açıklanmıştı, Sağlık Bakanlığı da personel alımı yapacak. Atama bekleyen memur adayları öğretmen ve sağlıkçı dışında atama olup olmayacağını merak ediyor.

Açıktan Atama İfadesi Kafaları Karıştırmasın

Maliye Bakanımız, boşalan kadroların yerine açıktan atama yapacaklarını açıklamıştı. Açıktan atama, genel olarak tüm atama türlerini kapsar. KPSS puanı olmadan alacaklar diye bir durum yoktur.

Sınırsız Atama İfadesi Doğru Değil

Dün ulusal basında yer alan bir haber başlığında KHK ile sınırsız atama yapılacağı şeklinde bir cümle verilmişti. Sınırsız atama diye bir şey yok. Boşalan kadrolara bütçe sınırlaması olmadan atama yapılabilecek. Yani atama sınırlı olacak ama atama için bütçe sınırsız olacaktır.

100 Bin Kişi Atılsa 100 Bin Kişi Mi Alınacak?

Açığa alınmak farklı, meslekten atılmak farklı kavramlardır. Açığa alınanlarda herhangi bir suç unsuru bulunmazsa göreve geri dönülebilecek ama bir suç unsuru barındıran kişiler kesin olarak meslekten atılacaklardır. Diyelim ki 100 bin kişi meslekten atıldı diyelim, 100 bin atama mı olacak diye sorabilirsiniz. Kesinlikle hayır, 100 bin atama olmaz çünkü içinde ilk atamaya uygun olmayan kadrolar vardır.

Öğretmen ve Sağlıkçı Dışında Atama Olacak Mı?

Açığa alınanların içinde hakim, savcı, avukat, doktor, asker, öğretim üyesi, polis, öğretmen ve sağlık personeli vardır. Büyük bir kısmı bunlardan oluşmaktadır. Dolayısıyla atamalara yansıması da bu yönde olacaktır. Elbette lisans, ön lisans veya orta öğretim mezunları arasından memur alımı olacaktır. Unvan bazında atamaya etkisi nasıl olur, bu tarih itibariyle bunu kestirmek zordur.  

Kurumların personel alım planlaması için henüz çok erken çünkü açığa alma ve meslekten atma işlemleri sürüyor henüz. Tahminimiz birçok kurumun KPSS 2016-2 yerleştirmesinde ihtiyaç duyduğu kadroları bildireceği yönündedir. 
 

Bir Yorum

  1. Peki 2012 kpss mağdurları ne olacak o zaman ki yerleşemeyip tercih yapmak istemeyen ve hatta sınava bile girmek istemeyenler ne olacak bence bu mağdurlara da bir iyilik düşünülebilinir çünkü onlardan değillerdi vatanını seven bütünlüğünü korumak isteyenler

  2. Kardeş hani nerede sağlık ataması bakanın şu zaman alacağız diye bir açıklaması yok neden milleti kandırıyorsun ? Sadece öğretmenler belli. İnş kamu ya her daldan alımlar olur da hepimiz gideriz.

  3. Sağlık alımı bekleyen kardeş, öğretmenden sonra en fazla alınacak sağlıkçılardır. Darbe girişimi olmasaydı bile yine sağlıkçı alımı olacaktı.bu telaş neden. Bugün açıklama yapılmıyorsa takvim belli değil demektir. Rahat olunuz, kandırma filan yok.

  4. Telaşın sebebi kpss puanimizin yakinda geçerliliğini yitirmesi ve alım tarihinin belli olmamasıdır. Kesinlikle saygısızlık etmek istemem kusura bakmayın.Alım tarihi ve sayısı belli olunca haber yaparsanız seviniriz. Teşekkürler çalışmalar haberler için.

  5. 2012 yılında adli tıp kurumuna özel güvenlik görevlisi olarak 15 tane il başvurusu yaptım.en düşük 54 en yüksek 64 aralığında personel alımı vardi. 61 puan aldım. hala haber bekliyorum.