Kpss

Ön Lisans KPSS Başvuruları Ne Zaman Sona Erecek?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından KPSS ön lisans başvuruları alınmaya başlandı. Söz konusu başvurular devam ediyor. Peki ne zaman sona erecek? Konu hakkında detayları kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz…

BAŞVURULAR NE ZAMAN SONA ERECEK?

Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” ile “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar ile İlgili Usul ve Esaslar” hükümleri kapsamında 2018-KPSS Ön Lisans Sınavı, 4 Kasım 2018 tarihinde Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından uygulanacaktır. Sınava başvurular ise 28 Ağustos’ta başladı. Ayrıca adaylar 12 Eylül 2018 tarihine kadar başvurularını yapabileceklerdir.

Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin katılacakları Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT), 9 Aralık 2018 tarihinde yapılacaktır. DHBT başvuru işlemleri, 9-17 Ekim 2018 tarihinde yapılacaktır.

KPSS başvuruları ise Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin aday işlemleri sistemi üzerinden yapılacaktır. Adaylar ÖSYM’nin aday işlemleri sistemine T. C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yapacaklardır. Giriş yaptıktan sonra belirtilen adımları izleyen adaylar başvurularını kolaylıkla yapabileceklerdir.