Kpss

Ortaöğretim/Lise KPSS Tercih Kılavuzu Ne Zaman Yayımlanacak? Kontenjanlar Yeterli Olacak Mı?

Bilindiği üzere, 20 Kasım 2016 tarihinde KPSS Ortaöğretim/Lise düzeyi gerçekleştirilecek. Bu sınav kapsamında, yaklaşık 1.5 milyon aday; katılımcı olarak aktarılıyor. Buradan hareketle epey bir rekabetin ve heyecanın olacağını söylemek mümkün. Sınav katılımcısı adaylar, rekabetin yüksek olması nedeniyle de, açılan kontenjanların yeterli olup olmayacağı yönündeki soru işaretlerini ve tercih işlemlerinin nasıl yapılacağını merak ediyorlar. Bu noktada, tercih işlemleri ve açılacak kontenjanlara ilişkin kamupersoneli.net olarak düşüncelerimizi aktaralım.

1- Tercihler nasıl yapılacak? Tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak?

Tercihler Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan 2016 takvimi çerçevesinde yürütülecek. Takvimde belirtilen tarih aralığı 21-30 Aralık 2016 olarak aktarılmaktadır. Takvime ulaşmak için aşağıya göz atabilirsiniz.

2- Merkezi atamalarda açılan kontenjanlar yeterli olacak mı? Kaç kişi atanacak?

Merkezi atamalarda açılacak olan kontenjanları önceden tahmin etmek ve bu yönde kesin bir hüküm vermek son derece yanlıştır. Özellikle bu yıl, kamuya personel alımlarında tedbirli davranılacağı ve sadakat, liyakat ortamının sağlanmaya çalışılacağı ifade edilmekteydi. Ayrıca kamu personeli alımlarında, geçen yıla oranla daha cimri davranılacağı ifade edilmişti. Yapılan açıklamalarda, sağlık çalışanları, eğitim, güvenlik kuvvetlerinde çalışanlara yönelik zorunlu kadrolarda değişiklik olmayacak; ancak diğer kadrolarda bir kısıtlama olacağı vurgulanmıştı.