Kpss

ÖSYM 2018 KPSS Lisans Sonuçlarını Ne Zaman Açıklayacak?

Bilindiği üzere devlete bağlı kurumlarda görev almak isteyen vatandaşlar ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS sınavına katılıyorlar. Lise, önlisans ve lisans mezunu adayların katıldığı KPSS’ye dair detaylar ise ÖSYM tarafından belirleniyor. 

Bu kapsamda üniversitelerin dört yıllık eğitim veren bölümlerinden mezun olan lisans mezunu adaylar Temmuz ayında ÖSYM tarafından gerçekleştirilen KPSS’ye girmişlerdi. Sınavın üzerinden bir aylık bir süre geçmiş olmasının ardından adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyorlar. İşte detaylar

2018 LİSANS KPSS SONUÇLARI BAYRAMDAN SONRA AÇIKLANACAK

2018 Lisans KPSS’ye katılım gösteren yüz binlerce aday sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair araştırmalar yapıyorlar. Kamupersoneli.net ailesi olarak siz okuyucularımıza Ölçme, Seçme ve Yerleştirme (ÖSYM) Merkezi Başkanlığı tarafından yayımlanan sınav takviminde yer alan detayları tekrar hatırlatıyoruz. 

ÖSYM’nin yıl içinde yayımlanan 2018 sınav takvimine göre 2018 Lisans KPSS sonuçları Ağustos ayı sonlarında açıklanacak. ÖSYM bu konuda yapmış olduğu açıklamasında 31 Ağustos Cuma gününü işaret etti. 2018 Lisans KPSS sonucunu görüntülemek isteyen adaylar sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından sonuçlarını görüntüleyebilecekler. Adaylar sonuçlarını görüntülemek için ÖSYM’nin internet sayfası üzerinden aday işlemleri sistemine giriş yaparak sonuçlarını görüntüleyecekler. Adayların aday işlemleri sistemine giriş yapmaları için ise T.C. numaraları ve şifrelerini girmeleri gerekiyor. Şifreleri olmayan adaylar ÖSYM merkezleri aracılığıyla şifre edinebiliyorlar. 

Kamupersoneli.net – ANKARA