Kpss

ÖSYM Başkanı Mahmut Özer'den KPSS Başvuru Ücretlerine Yönelik Açıklama

Lisans mezunu adayların Kamu Personeli Seçme Sınavına başvuru süreci 10 Mayıs itibariyle başladı. Başvuruların başlamasının ardından KPSS başvurularına ilişkin en çok konuşulan konuların başında da KPSS başvuru ücreti yer aldı. Öyle ki adaylar sosyal medyadan yapmış oldukları açıklamalar ile başvuru ücretlerinin yüksek olduğunu savundular. 

Konunun oldukça konuşulması sonrasında ise Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer başvuru ücretlerine yönelik açıklamalarda bulundu. 

ÖSYM BAŞKANI ÖZER’DEN KPSS BAŞVURU ÜCRETİ AÇIKLAMASI

ÖSYM Başkanı Mahmut Özer yapmış olduğu açıklamasında, KPSS lisans başvurularına ilişkin sürecin başladığını hatırlatarak son başvuru tarihini 21 Mayıs olarak duyurdu. Bu tarihler arasında başvuru yapamayan adayların 6 Haziran tarihinde geç başvuru hakkından yararlanabileceklerini duyurdu. 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer başvuru ücretlerine yönelik açıklamasında ise 2017 yılı ücretlerinde bir değişiklik olmadığını ifade ederek, “KPSS, ÖSYM’nin yapmış olduğu sınavlar arasında en büyük katılımın olduğu bir sınav. Sınav başvuru ücretlerinde 2017 yılına göre bir değişiklik yapmadık.” açıklamasında bulundu. 

Buna göre KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri ve ÖABT sınavlarına başvuru yapacak adaylar 60 TL, alan bilgisi sınavlarına başvuru yapacak adaylar ise 40 TL ödeyecekler. 

Kamupersoneli.net – ANKARA