Kpss

ÖSYM, KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavını Erteleyecek

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı (ÖABT), ÖSYM sınav takvimine göre 16 Temmuz Pazar günü yapılacak ancak 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde halkımızın geceyi meydanlarda geçirmesi bekleniyor. Dolayısıyla Alan Bilgisi Sınavının ileri bir tarihe ertelenecek. ÖABT’nin 30 Temmuz’da yapılması söz konusu olabilir. 

15 Temmuz Gecesi Halk Meydanlarda Olacak

Darbe girişiminin 1. yıl dönümünde halkımız gece geç saatlerde sokağa çıkacak, gece boyunca camilerden sela okunacak. Gece 00.13’ten itibaren 81 ilimizde demokrasi nöbeti tuttuğumuz meydanlara doğru yürüyüşler gerçekleşecek ve sabaha kadar 15 Temmuz’un yıl dönümünde demokrasi nöbetleri tutulacak. TBMM’nin vurulduğu 02.32’de TBMM Genel Kurulu, özel oturumda toplanacak ve tören yapılacak. Yine 02.32’de Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yapacak. 

Öğretmen Atamaları Ekim’de

MEB, 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasının ardından 10 bin öğretmen daha alacak. Başvuruların Eylül ayında alınıp atamaların da yine Ekim ayında yapılması bekleniyor. ÖABT sonuçları normal takvime göre 4 Ağustos’ta açıklanacaktı ama ÖSYM sınav tarihini değiştirirse ÖABT sonuçları daha ileri bir tarihte açıklanacak. 

Kamupersoneli.net Değerlendirmesi: 15 Temmuz’un yıl dönümü olduğu için hem güvenlik açısından hem de öğretmen adaylarının da geceyi meydanlarda geçirecek olmasından Alan Bilgisi Sınavının ileri bir tarihe ertelenmesi bekleniyor. En uygun tarih 30 Temmuz gözükmektedir. Hafta içinde ÖSYM’den konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılacaktır.

Zeki KARA (zekikara@kamupersoneli.net) / Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. 15 temmuzun sabahı cumartesi günü ama sınav pazar günü ertelenmesine gerek olacak mı yürüyüşlerin sabahında değil ki sınav

  2. Zeki Bey öabt sınavlarının herkesin bulunduğu ikametinin olduğu yerde olması yönünde talepler var, özellikle bayan öğretmen adaylarının mağdur olduğu yönünde şikayetler geliyor sınav yerine bir gün önceden gitmek zorunda kaldıklarını kalacak yer sorunu yaşadıklarını belirtiyorlar, lütfen bu konuyu da gündeminize alırmısınız? Önümüzdeki öabt için artık çok geç ama seneye olacak sınavlar için ösym bu sorunun çözümü yönünde bi adım atar belki.

  3. Ertelenmesin ya da 15 inde olsun ama ileri tarihe atilmasin cok sicak zaten planlarimiz islerimiz var artik calisamiyoruz

  4. bezdum ula yetti̇ olsun bi̇tsi̇n artik bi̇z de bi̇ nefes alalim

  5. yeter artık ya herkesin işi gücü var sınav tarihine göre planlarımızı yaptık bu nedir şimdi?

  6. Neden ya.herkesin planı ona göre. Daha önceden bilmiyomuydu 26 temmuzun hangi güne geldigi

  7. İTİRAZ EDİYORUM!!
    16 temmuzda yapılacak olan öğretmenlik alan bilgisi sınavinin 30 temmuza ertelenmesini düşünüyorlarmis. Gerekçe ise 15 temmuzda gecenin dışarıda geçirilecek olması imiş. Birincisi; geceyi disarida geçirmek gibi bir mecburiyet söz konusu bile olamaz. Ve ikincisi bu karar şimdi mı verilir. Biletler alınmış, bütün programlar yapılmış. Siz çıkmış sınav ertelemeyi düşünüyorsunuz. Bu kadar rahat olmayın kardeşim. Niye daha önce düşünmediniz bunu?

  8. 15 temmuz olsun ama ilerisi olmasın bu stresi daha fazla yaşamayin .
    16 temmuz hangi güne geldiğini planlama yaparken biliyorlardı. ..

  9. Ertelenmesin lütfen tatildeyken sınava giremeyiz. Ya da gideceğiniz yer de sınava girme hakkı verilsin. Bu saatten sonra zor olur.. yapmayın son dakika…

  10. Gecen yil da bu nedenlw ertelenmisti.Sinav belli basli illerde oldugu icin kesin ertelenir

  11. Bır konuda da ön görünüz olsun.!!15 temmuzu dikkate alıp sınav tarihini belirleseydiniz ya.bu kadar strese sokmaya ne hakkınız var insanları

  12. Ertelensin törenlere katılıp uykusuz kaldığımız için sınav kötü geçmesin

  13. Benim anlamadığım sınava iki hafta kala darbenin yıldönümü olduğunu farketmeleri. Nasıl bir sabır sınavı ellerinde oyuncağa döndük. Tabi kimin hayatında nelere mal oldukları umurlarında değil. Bu ülkede kimse öğretmen olmasın artık.

  14. Şimdi mi aklınıza geliyor ertelemek, programlarımızı sınava göre yaptık sizin keyfi kararlarınıza göre mi iptal edeceğiz programlarımızı, aklınız neredeydi ?

  15. Yeni farketmişler 15 Temmuz yıldönümü olduğunu . Bu ülkede öğretmen olmanın birinci koşulu sabır taşı olmak…

  16. 16 temmuz diye uçak bileti kestim. Bütün planlarımı buna göre ayarladım. Sınava 13 gün kala ettelenmeyi söz konusu ediyorlar. Böyle şey mi olur?

  17. Nasil bir sistemdir bu tabi kutlama yapulsin ama insanlarin sinav tarihi neden erteleniyo yapboz olduk oyle olmadi boyle olsun misali ama tabi şunu unuttuk atanamamiş öğretmwnleri cok degerli ayni zamnada azimsanmaycak kadar fazla meydanda olmamiz onemli!

  18. Kesinlikle ertelenmeli. Rahatlıkla katilmak istiyorum. Erkenden dönmek de istemiyorum.

  19. ösym sınav puanlamasını doğru düzgün yapamayan bi kurum şimdimi ertelemyi düşünmüşler.insanların hayatlarıyla oynamak nekadar kolay.gerçi fetöye soruları dağıtan kurumda ösym idi MADEM SINAVI ERTELİYORLARSA HERKES KENDİ BULUNDUĞU İLDE SINAVA GİRSİN.BİLMEDİĞİ TANIMADIĞI İLE GİTMEK ZORUNDA BIRAKMANIN MANTIĞI NE?SANKİ ÖĞRETMEN OLMADAN DAYANIKLILIK TESTİNE SOKUYORLAR BİZİ.

  20. Bazı arkadaşlarda sahte sahte törenlere katılacağını yazmış bu kutlama değil şehitlerimizi anma günüdür

  21. 15 temmuz da bunlarin olacagini az cok herkes onceden biliyordu. Keske daha once ertelenmesinj dusunselerdi.. Zaten herkes uzaktan geliyor o ayri bir terrane.. Offf ooooffff

  22. osym 2017 kpss sınavında binlerce kişinin netlerini ve puanlarını yanlış hesaplayıp binlerce itiraz dilekçesinin altından kalkamayınca böyle bir çare buldu demek.bari insanları salak yerine koymasınlar .15 temmuz kutlamalaı da 16 temmuz alan sınavıda aylar öncesnden belliydi

  23. kesinlikle herkes bulunduğu ilde sınava girmeli çok mağdur var benim sınıf öğretmenliği mezunu bir arkadaşım var babası vefat etti annesiyle 2016 da ankara terminalde sabahlayıp öyle sınava girdi,sınav saatinden dolayı bir gün önceden gitmek zorunda kalınıyor kalacak yer sorunu yaşanıyor en azından bu sene sınav saati öğleden sonra saat dörte falan alınabilir,geçici de olsa kısa vadede en azından sınav saati düzenlenebilr.

  24. Osym bu öğretmenlere çok yüz verip İİBF lileri salak yerine koyuyor bizim sinavimiz da ayrı bir ozensizlik baştan sagmacilik yapildi sanki soruları öğretmenler hazırlamış biz oruç ağız sınava girerken bunların alan sınavı 1,5 ay + erteleme !!! Bizede 1 hafta ve ayrı test kağıtları verilerek saçma sapan bir sistemde deneme tahtasına döndük bir ton puan turu var alım hep p3 ten bu öğretmenlerin tek puan turu var alım da çok üstelik ya şu öğretmenleri düşündüğünüz kadar azıcık da bizi dusunun alım yapılmayan puan türlerini kapatın yada alım yapın !!!!

  25. Sınav yeri farklı il olan arkadaşlar ulaşım ve konaklama gibi durumlarını öncesinden halletmiş..Tatil düşüncesi olan arkadaşlarda sınav sonrası rezervasyonlarını yaptırmış..15 Temmuz törenlerini bilen ösym sınavı keşke en başından 16 Temmuza koymasaydı..

  26. şimdiye kadar aklınız neredeydi sınav tarihleri kaç ay öncesinden belli oluyor yazıkkk yazıkkk

  27. bunu daha önce ni̇ye yapmadilar. herkez ona göre plan yapti. iş yerinden ona göre i̇zi̇n aldim. 16 temmuzdan sonra başka arkadaş i̇zne çikacak ben şi̇mdi̇ nasil i̇zi̇n alicam??

  28. Kamu personeli editörleri bu konu hakkında resmi açıklama yapıldı mı,yapılacak mı?Bir gelişme varsa bilgilendirme yapar mısınız?Teşekkür ederiz.

  29. kesinlikle yanlış bir karar olur… benim piskolojim ve geleceğimle kimse bu şekilde oynayamaz

  30. eksikleri gidermek için fırsat olabilir hocalarım,bir de bu açıdan düşünelim.atanamazsanız zaten bolca tatil yapıyorsunuz ya da kendinizi emniyet teşkilatında mülakata tabi durumda bulabiliyorsunuz.seneye zaten kurallar yine değişecek.son bir fırsat belki de.

  31. Iki haftada eksikmi tamamlanır. Sadece stresin dahada artar.inşAllah erteleme olmaz

  32. ertelenecek neden bu zulüm insanlara yapılıyor son günlerde böyle bir değişim olmamalı

  33. kendi kafanıza göre bir haber yapıyorsunuz sonra ösym nin bunu uygulamasını bekliyorsunuz bu nasıl iş anlamadım….

  34. Ya sizce Ösym ne zaman açıklar.Böyle belirsizlikler olunca hiç adapte olamıyorum bilgisi olan var mı?

  35. 2 hafta da eksikler tamamlanır zaten çok bi zamanimiz olmadı kpss okul sınav derken ayrıca bütün ülke ayakta sokaktayken evde ders çalışmak istemiyoruz kaldiki yollar trafik herşey aksicak gibi görünüyor uzaktan sınava gidecek olanlar var ertelenmeli

  36. ertelensin bu nasıl düşüncesizlk nasıl bi tarihe koymuşlar sınavı

  37. ertelenmeli… ama.. ertelenmesinin açıklanması bu kadar geç tarihe kaldığı için maddi manevi kayıp öğretmen adayları için..

  38. Sinav ertelenmeli halk disarda iken nasil bir sinav olunacak heleki aksam selalar okunacak evi cadde ustunde olanlar uykusuz kalacak sinav ertelenmeli

  39. Ama sinav tarihi ertelenmedi eger ertelenmeycekse boyle bir haber yapilmasaydi evet 15 temmuz gecesi millet disarda olacak ve sabah o yogunluktada sinava gidecek lutfen sinav ertelensin