Kpss

ÖSYM, KPSS ve EKPSS Yerleştirme Sonuç Tarihlerini Önceden İlan Etmelidir

 ÖSYM, başlattığı uygulamayla yapmış olduğu sınavların sonuçlarının ne zaman açıklanacağını önceden ilan ederek adayların gergin bekleyişinin önüne geçmişti. Şimdi de ÖSYM’den yerleştirme sonuçlarının ne zaman açıklanacağını önceden ilan etmesini bekliyoruz. KPSS ve EKPSS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağının önceden ilan edilmesiyle memur adaylarının gerginliği de azalacaktır.

Sınav Sonuçlarının Tarihi Belli
 

ÖSYM’nin internet sitesinin sınav takvimi bölümünde sınav zamanı ve başvuru tarihlerinin yanı sıra sonuç açıklama tarihi de verilmektedir. Bu uygulamayla ÖSYM, büyük takdir toplamış ve aynı zamanda sınavlara giren adayların sonuç açıklanma tarihine adapte olmasını sağlamıştır. İnternet medyasında “ne zaman açıklanacak, yarın açıklanabilir” tarzında yoruma dayalı haberler de artık bitmiştir. YGS, LYS, YDS, KPSS, EKPSS, ALES gibi önemli sınavların sonuç açıklanma tarihlerinin olması adayları rahatlatmıştır. Artık kimse sınav sonuçları ne zaman açıklanacak diye ÖSYM’yi telefonla rahatsız etmiyordur. Gerçekten bu çok başarılı ve güzel uygulamadan herkes memnun olmuştur.

Yerleştirme Sonuçlarının Tarihi Belli Değil
 

ÖSYM’nin internet sitesinde aynı zamanda yerleştirme takvimi de yer almaktadır. O bölümde yerleştirmelere ilişkin sadece tercih bildirim sürelerine yer verilmiştir. Yerleştirme sonuçlarıyla ilgili belli bir tarih verilmediği için memur ve engelli memur adayları ne zaman atanacağını merak etmektedir. Merkezi yerleştirme sonuçları birçok memur adayı için hayati öneme sahiptir. ÖSYM, yerleştirme sonuçlarını her seferinde farklı zamanlarda açıklamaktadır. Bazı atama sonuçları 1-2 günde açıklanmışken bazılarının açıklanması 10 günü geçmiştir. ÖSYM’nin yerleştirme sonuçlarının açıklanma tarihini internet sitesinde yayımlamasıyla memur adayları da rahat nefes alacaktır ve adaylar belirtilen tarihe adapte olacaklardır.

***Sınav sonuç tarihlerini yayımlayan ÖSYM,  yerleştirme sonuç tarihlerini de yayımlarsa önemli bir uygulama daha başlatmış olur. Artık kimse kurumu rahatsız etmez, artık kimse açıklayın diye baskı kurmaz, artık internet siteleri gerekli-gereksiz haber yapmaz, artık ÖSYM de eleştiri ve polemiklerin içinde yer almamış olur. 
 

Bir Yorum

  1. Ben lise menzunuyum ekpss sinavina girdim 67 puan aldim tercih yaptım henüz tercihim belli olmadı acaba ne zaman açıklanacak aday işlem sisteme giriyorum hep dakika başı bakıyorum değişen bişey yok :(((

  2. semra hnm. lise düzeyi için puanınız biraz düşük beklentiniz yüksek olmasın ama yine de hayırlısı olsun hakkımızda.

  3. Merhabalar Lise Mezunuyum Ve Puanım 76 Yerleşme imkanım var mı ? Bigi verirseniz sevinirim İyi günler

  4. Dostum 67 ancak 3 atamada gelir oda çok zor 80 bile suanki atamada gelmeye bilir

  5. sabrın sonu selamettir sonuna kadar bekeleyeceğim ekpss sınav puanım 75 inşAllah bir yere atanırım hakkımda herşeyin hayırlısı olsun ösym'den müjdeli haberi tez zamanda en kısa süre zaman içinde alırız