Kpss

ÖSYM Lise KPSS Sonuçlarını ve Puanlarını Ne Zaman Açıklayacak?

3 milyondan fazla lise mezunu aday ÖSYM tarafından gerçekleştirilen 2018 Ortaöğretim KPSS’ye katıldı. 

Tüm Türkiye geneli gerçekleştirilen sınavda adaylar en yüksek puanı almak adına ter döktüler. 2018 Ortaöğretim KPSS’nin tamamlanmasıyla artık gözler sonuçların açıklanmasına çevrildi. 

2018 Ortaöğretim KPSS sonuçları ile ilgili olarak ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan açıklamayı ve Kamu Personeli Seçme Sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair detayları sizlerle aktarıyoruz. 

2018 LİSE KPSS PUANLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), daha önceden 2018 yılında gerçekleştirilecek olan sınavlara dair tüm planlamaları yayımlamıştı. Kamupersoneli.net olarak ÖSYM tarafından yayımlanan bu sınav takviminin detaylarını sizlerle paylaşmıştık. 

Bu kapsamda Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’nın (ÖSYM),  2018 Ortaöğretim KPSS sonuçlarına dair yapmış olduğu açıklamaları da sizlerle paylaşıyoruz. ÖSYM sınav takviminde yer alan bilgilere göre, 2018 Ortaöğretim KPSS sonuçları Kasım ayının ilk haftalarında açıklanacak. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’nın KPSS sonuçlarının ilan edilmesine ilişkin paylaşmış olduğu tarih ise 8 Kasım. 

ADAYLAR KPSS SONUÇLARINI NASIL ÖĞRENECEKLER?

Ortaöğretim KPSS sonuçlarının ÖSYM Başkanlığı tarafından 8 Kasım tarihinde açıklanmasının ardından adaylar kurumun internet sistemi üzerinden sınav sonuçlarına ulaşabilecekler. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı Aday İşlemleri Sistemi sayfasına T.C. numaraları ve şifreleri ile giriş yapan adaylar Sonuçlarım adlı bölüm üzerinden sınav sonuçlarına erişim sağlayabilecekler. 

2018 Ortaöğretim KPSS sonuçları açıklandığı anda haberdar olmak için uygulamamızı telefonunuza indirebilirsiniz.