Kpss

ÖSYM Tarafından KPSS 2016/1 Tercih Kılavuzu Açıklandı

 KPSS 2016/1 Tercih Kılavuzu Açıklandı

Adayların merakla beklediği KPSS 2016/1 tercih kılavuzu için her şey hazır. KPSS 2016/1 tercih kılavuzu bugün ÖSYM tarafından yayımlandı ve 10174 kadro için adaylar tercih işlemlerini yapmaya başlayabilecekler. Dün Devlet Personel Başkanlığı (DPB) resmi internet sayfasından tercih robotu ile ilgili bir duyuru yayımlanmıştı. Yayımlanan duyuruda tercih robotunun güncellendiği belirtilmişti. Tercih robotunda kadro sayıları sorgulandığında Milli Eğitim Bakanlığı’na 30 adet avukat kadrosu eklendiği görülmüştü. İlgili haber için TIKLAYINIZ.
 

Özel Koşullar
 

Ortaöğretim Mezunları İçin Nitelik Kodları
 

Ön Lisans Mezunları İçin Nitelik Kodları
 

Lisans Mezunları İçin Nitelik Kodları
 

Mezun Olunan Ortaöğretim Alan/Dallar
 

Mezun Olunan Ön Lisans Programı
 

Mezun Olunan Lisans Programı
 

Dilekçe
 

Alan-Dal Dönüşüm Tablosu

Tercihler Ne Zaman Yapılacak?

KPSS 2016/1 için tercihler bugün (22 Haziran) başlayacak ve 1 Temmuz 2016 tarihine kadar adaylar ÖSYM resmi internet sayfası üzerinden tercih işlemlerini kolaylıkla yapabilecekler. Tercihler için ÖSYM tarafından belirlenen ücret 15 TL oldu. Adaylar 30 adet tercih hakkına sahip olacak ve bu tercih işlemleri için az öncede belirtildiği gibi 15 TL’lik tercih ücretini yatırmak zorunda olacak. Tercih ücretleri 11 Temmuz 2016 ‘a kadar ödenebilecek.Adayların bu konuda senelerdir süregelen bir tepkisi mevcut. Malum sınavlar için ücret ödeniyor , tercih işlemleri için ayrıca para ödenmesinin haksızlık olduğunu dile getiriyorlar.

KPSS 2016/1 Tercih kılavuzu 
 

Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınması

Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır.  Adaylar tercihlerini 22 Haziran – 1 Temmuz 2016 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri 1 Temmuz 2016 gecesi, saat 23:59’da sona erecektir. Bu süre kesinlikle uzatılmayacaktır.

Genel Yönetmelik gereği; KPSS-2014/2, 2015/1 ve 2015/2 yerleştirme işlemleri sonucu 2014-KPSS puanı ile herhangi bir kadro veya pozisyona yerleştirilen adaylar, atamaları yapılsın ya da yapılmasın, 2014-KPSS puanları ile bu yerleştirme işlemi için tercih yapamazlar.

Önemli Haberler:

* KPSS 2016/1 ile gelen yeni uygulama: Alt öğrenimden tercih hakkı kaldırıldı 
* ÖSYM’den Sürücü Belgesi Sınıfları Hakkında Önemli Uyarı
* KPSS Tercih Süreci –  Tercih Ücreti Hangi Bankalardan Ödenebilir?

Adayların ilgili kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için, 5-6 Temmuz 2014 ve 27-28 Eylül 2014 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2014-KPSS Lisans ve 2014-KPSS Ortaöğretim/Önlisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir. 

Adaylar, tercihlerinin sisteme kaydını yaptıktan sonra kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı /banka kartı ile yerleştirme ücretini (15,00 TL) yatıracaklardır. Yerleştirme ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 11 Temmuz 2016 tarihinde mesai saati bitiminde; ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için 11 Temmuz 2016 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Bu süre içinde yerleştirme ücretini yatırmayan adayların bu yerleştirme için yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak ve bu tercihler yerleştirme işlemine alınmayacaktır.

Aynı öğrenim düzeyinde birden fazla diplomaya sahip adaylar, aynı anda her iki diplomalarında yazan program/alanlarına (sistemde kayıtlı bilgileri doğrultusunda) yönelik tercih yapabileceklerdir.

Adaylar, tercih süresi bitene kadar, sisteme işlenen tercihlerde değişiklik yapabilecek olup tercih süresi tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik yapılamayacaktır. 

Mezun olunan program ile ilgili nitelik koşulunun karşılanmadığı  bir sözleşmeli pozisyona tercihler arasında yer verilmesi ve yerleştirilme halinde ilgili kurum tarafından adayların ataması yapılmaz. Adayların, mağduriyete uğramamaları için tercihlerini internetle ÖSYM’ye göndermeden önce tüm tercihlerinin durumlarına uygun olduğundan emin olmaları gerekir.Mezun olunan ortaöğretim/ön lisans/lisans programı tercih edilen kadro/pozisyon için aranan nitelikler ile uyumlu değilse yapılmış olduğunuz tercih sistem tarafından kabul edilmeyecektir.

Adaylar, tercihlerini Ek’te yer alan KPSS-2016/1 Tercih Kılavuzunda yer alan kurallara göre, internet üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. Adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri önem arz etmektedir.

Bir Yorum

  1. 11 temmuz mu son odeme tarıhı o 2 temmuz olmasın .Düzgün haber yapında şaşıralım

  2. Tıbbi sekreter alımları neden bu kadar az.50-60 puanla ebe hemşire alımı yapıyorsunuz ama tıbbi sekreterleri 85-90 puanla alıyorsunuz.Bu konuda lütfen biraz daha adaletli olun.

  3. Tıbbi sekreter alımları neden bu kadar az.50-60 puanla ebe hemşire alımı yapıyorsunuz ama tıbbi sekreterleri 85-90 puanla alıyorsunuz.Bu konuda lütfen biraz daha adaletli olun.

  4. Başvuru ücreti son ödeme tarihi 11 Temmuz yazıyor AİS de. Başvuru son günü 1 Temmuz? Bi yanlışlık var herhalde

  5. 15 tl. ücret yatırılması gerekiyor. Atanamayanlara ücreti geri versinler bence.

  6. pki arkadaşlar ortaöğretim de geçerli birda neden farklı mezuniyet adları da görünüyor ila ki başka dalardan mi olmak gerek

  7. Tıbbi sekreterle hemsirelik puanlarını hangi mantıkla kiyasliyor bazıları merak ediyorum. Hemşirelik tıbbi Sekreterlikle kıyaslanacak bir bölüm değil. Mantıklı yorumlar yapın.

  8. Ben düz lise mezunuyum bizim tercih yapacağımız bir bölüm yer varmı arkdş