Kpss

Sağlık Bakanlığı KPSS 2019/7 İle Personel Alımı Tercihleri Başladı ! İşte Tercihlerde Bilinmesi Gerekenler

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi web adresi üzerinden geçtiğimiz günlerde bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda KPSS 2019/7 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli kamu personeli alımı tercih kılavuzunun adayların erişmine açıldığı ifade edildi. 

Konu ile ilgili olarak KPSS 2019/7 Sağlık Bakanlığı kamu personeli alımı için tercih işlemleri bugün itibari ile başladı. Adaylar tercihlerini 19 Aralık’a kadar yapabileceklerdir. Adaylar ÖSYM AİS üzerinden T. C. Kimlik Numaları ve şifreleri ile giriş yaparak tercih işlemlerini yapabileceklerdir.

TERCİH ÜCRETLERİNİN YATIRILACAĞI BANKALAR

Adaylar tercihlerini yaptıklarında tercih ücretlerini de yatıracaklardır. Tercih ücretleri yatırıldıında adayların işlemleri tamamlanmış olacak. Buna göre tercih ücretleri şu bankalara yatırılacaktır:

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı

Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler

ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, internet bankacılığı, mobil bankacılık ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

*Yerleştirme ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı /banka kartı ile de yatırılabilecektir

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

Ayrıca KPSS 2019/7 kapsamında tercih yapacak olan adaylarda şu şartlar aranmaktadır: 

1. Bu kılavuzda bulunan sözleşmeli pozisyonları tercih eden adayların, 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile aynı Kanunun 48 inci maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir.

2. 657 sayılı Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilecek sözleşmeli pozisyonlara, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi gereğince mavi kart sahibi olup mavi kartlılar kütüğüne kayıtlı adaylar ve yabancı uyruklu adaylar tercihte bulunamayacaktır.

3. Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar göreve başlatılmayacaktır.

4. Durumu “Başvuru Genel ve Özel Şartlarına” uygun olmayan adaylar ile yerleştirildiği sözleşmeli pozisyonun niteliklerini taşımayan, aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar, göreve başlatılmayacaktır

Tercih Kılavuzu İçin TIKLAYIN.