Kpss

Şahinbey Belediyesi İşe Başlatmada Boy ve Kilo Şartı İsteyemez

 KPSS 2016-1 merkezi yerleştirme sonuçlarının ardında tüm kurumlar evrak teslimini başlattı. Resmi internet sitelerinde isteyeceği evrakları yayımlayan kurumlar, gerekli inceleme ve güvenlik soruşturmasının ardından yeni atanan memurları işe başlatacaktır. İşe başlamalar Ağustos ayında gerçekleşecek olup bazı kurumların işe başlatmaları Eylül ayını bulacaktır.

Kurum, Özel Şart Koyamaz

KPSS 2016-1 yerleştirmelerine dair şartlar ve özel şartlar 2016-1 yerleştirme kılavuzunda mevcuttur. Kurumlar, kadroların karşısındaki nitelik kodları dışında ayrıca bir şart koyamaz. Adaylardan bu konuyla ilgili sitemize ulaşan bir iddia var: Şahinbey Belediyesi’nin zabıta memuru alımında yaş, boy, kilo şartı istediği yönündedir. Kurumu arayan kişilere bu yönde bilgi verildiği iddia edilmektedir.

Şahinbey Belediyesi’nin 40 zabıta memuru için; 3185 nitelik kodu ve 6506 kodu yer almaktadır. Yani Yerel Yönetimler mezunları B sınıfı ehliyeti varsa bu kadroları tercih etmiş ve yerleşmişlerdir.

Şahinbey Belediyesi’nin 5 zabıta memuru için; 1101, 3115, 6506 nitelik kodunu istemiştir. Yani Erkek olma şartını yerine getiren ve B sınıfı ehliyeti olanlardan Gıda Teknolojisi, Gıda Teknikerliği, Tarımsal Laboratuvar, Fermantasyon, Fermantasyon Teknikerliği, Fermente Ürünler önlisans programlarının birinden mezun olanlar başvurmuştur.

Şahinbey Belediyesi’nin 5 zabıta memuru için; 1101 4799 6506 nitelik kodunu istemiştir. Erkek olma şartının yanı sıra yine B sınıfı ehliyet şartı ve Gıda Mühendisliği lisans programından mezun olma şartları aranmıştır.

Özetle; inşallah bir yanlış anlama, yanlış yönlendirme, yanlış anlaşılma vardır. Belediyenin yaş, boy, kilo şartı koyması için kılavuzda özel şart olarak verilmesi lazımdır. Şahinbey Belediye Başkanlığı’nın durumu düzeltmesi ve resmi internet sitesinde evraklarla ilgili bilgi vermesi faydalı olacaktır. 

 

 Özel Haber

NOT: Kamupersoneli.net tarafından hazırlanan bu haber  “www.kamupersoneli.net” şeklinde aktif link verilmeden kesinlikle kullanılamaz. Aksi takdirde tüm yasal girişimler yapılacaktır. 

Bir Yorum

  1. Ösym kılavuzunda hangi şartlar varsa onlar geçerli olmak zorunda yeni şartlar konulamaz öyle şey mi olur ya