Kpss

Soruların Sızdırılmasına İlişkin Beşinci KPSS Davası Başladı

KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin beşinci dava görülmeye başladı. 60’ı tutuklu 91 kişi hakkında “FETÖ/PDY üyesi olmak”, “resmi belgede zincirleme sahtecilik” ve “kamu kurum ve kuruluşlarının zararına zincirleme dolandırıcılık” suçlarından beşinci dava açılmıştı. Açılan davanın ilk duruşması başladı.

475 SANIK HAKKINDA DAVA AÇILDI 

Söz konusu soruşturmayı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman yürütüyor. Soruşturma kapsamında beş ayrı iddianame hazırlandı ve 475 sanık hakkında dava açıldı. Bugün ki duruşma ise Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülüyor. Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmasına, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, avukatları ile şikayetçi Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) avukatları katılıyor.

DARBE GİRİŞİMİNE KATILAN SUBAYLARIN EŞLERİ DE YARGILANIYOR

Söz konusu davada gazeteci Mehmet Baransu’nun ağabeyi Yalçın Baransu, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in yeğeni Muhammet Sait Gülen ve 15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunan FETÖ ile iltisaklı subayların eşleri de yargılanıyor. Söz konusu sanıkların 34’ü FETÖ terör örgütü şifreli mesajlaşma uygulaması olan ByLock kullanıcısı oldukları, 21’i FETÖ’nün tepe yönetimi ile HTS irtibatlarının bulundukları, 51’i de “Bank Asya’yı kurtarma faaliyetinin” yapıldığı tarihlerde banka hesaplarında para hareketliliği olduğu öğrenildi. 

120 SORUDA 119 DOĞRU CEVAP 

Hazırlanan beşinci iddianamede sanıklardan terör örgütü FETÖ elebaşı Gülen’in yeğeni Muhammet Sait Gülen’in 2010 yılında uygulanan ve sonradan iptal edilen KPSS Eğitim Bilimleri Testinde 120 sorudan 119’una doğru cevap verdiği tespit edildi. Ardından söz konusu kişinin 31 Ekim’de tekrarlanan ve daha kolay olduğu bilirkişi raporu ile ifade edilen ikinci sınavda ise 120 sorudan sadece 87’sini doğru cevaplayabildiği belirtildi.

Kamupersoneli.net | ANKARA