Kpss

TKHK’ye KPSS İle Atananlar İçin Bakanın Talimat Vermesi Lazım

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’na atananlar göreve başlamak için sabırsızlanıyor ancak geçen her haftayla birlikte kurumdan işe başlatılma haberi gelmiyor.

Sağlık Bakanının Talimat Vermesi Lazım

Güvenlik soruşturmasının bir önce tamamlanmasını bekleyenler hem Sağlık Bakanlığına hem de atandıkları kuruma baskı yapıyorlar. Güvenlik soruşturmasının bitmesinin ardından Bakanlığın onayıyla göreve başlatmaların gerçekleşeceğine dair bilgi verilmiş olsa da henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Sağlık Bakanı Recep AKDAĞ, bundan sonraki atamalarda daha kısa sürede göreve başlatmaların yapılacağını açıklasa da 2016-6 ve 2016-7 yerleştirmelerinde atananlar için süreç halen devam ediyor. Sayın Bakanımızın talimat verip sürecin hızlandırılması ve gelecek hafta içinde atananların görevlerine başlatılması faydalı olacaktır.

***Kamupersoneli.net olarak güvenlik soruşturması, arşiv araştırması ve her türlü araştırmanın yapılmasından yanayız ancak bütün bunları hızlıca yapacak bir mekanizma kurulması şarttır. Soruşturma ve araştırma için kurumların belli bir süresi olmalıdır. Belirlenen sürede iş ve işlemlerin tamamlanması sağlanmalıdır. Gerekirse gece-gündüz mesai yapılmalıdır. OHAL olduğu için atanan kişiler ister istemez kaygılılar ve görevlerine bir an önce başlamak istiyorlar. Gelecek hafta içinde güvenlik soruşturmasından geçen kişilerin tamamının göreve başlatılmasını temenni ediyoruz.  

ZEKİ KARA / KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. Sayın kamu personeli yetkilileri,biz ekoss den Ağustos ayından beri atamamamiz olduğu halde baslayamadik.tkhk kurumuna atandik hala ses seda yok.oysa 2016/6 lar başladı.

  2. sağlık bakanlığı 2016/1 istifa sonrası atama 10 aydır bekliyor biz ne yapalım;??

  3. Artık hayırlısıyla biran önce işimizin başına geçmek istiyoruz tek isteğimiz budur. Çok zor bir süreçten geçiyoruz ve bu bizleri çok yıprattı

  4. 2016/7 ile atanan 4500 kişi 4,5 aydır hakettiğini istiyor

  5. 2016 7 olarak en kısa sürede başlamak istiyoruz umarım mağduriyetimize ses verirsiniz