Kpss

Yüzbinlerce Kişiyi İlgilendiriyor: 5 Büyük Sınava Geniş Çaplı Soruşturma!

Habertürk’ ün haberine göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı FETÖ itirafçısı Jandarma Yüzbaşı’ nın itirafları kapsamında, 5 önemli sınavı inceleme altına aldı. FETÖ mücadelesi çerçevesinde ortaya çıkan bu bilgiler, dinleyenleri hayretler içerisinde bıraktı.

Yürütülen soruşturmalar ve itirafçıdan elde edilen bilgiler kapsamında, 5 büyük sınav üzerinde yoğunlaşılarak geniş çaplı soruşturmalar başlatılacak. Bu soruşturmalar kapsamında elde edilen bilgiler ve deliller noktasında da hainler ve ilgili soruların sızdırılmasıyla göreve gelmiş kişiler cezalarını adalet karşısında hesap verdikten sonra çekecekler.

Hangi sınavlar mercek altına alındı?

Jandarma Yüzbaşı itirafçıdan elde edilen bilgiler kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 2009- 2012 KPSS, 2013 ALES ve YDS ile İç Denetçilik Sınav’ ları hakkında geniş çaplı soruşturma başlatmış durumda. Jandarma Yüzbaşı itirafçıdan elde edilen bilgilere göre de örgütün kendi içerisinde oldukça geniş bir hizmet ağı bulunuyor. Öyle ki bu hizmet ağı; çöpçatanlığa kadar uzanıyor.

Örgüt içi çöpçatanlık hizmeti veriliyor.

Jandarma Yüzbaşı itirafçıdan edinilen bilgilere göre, itirafçıya beğendiği özelliklerdeki bir kadının fotoğraflarını bilgisayardan göstermişler. Bu da demek oluyor ki, örgüt kişileri kendi içerisinde tutmaya, dışarıya bilgi sızdırılmasına ya da birisinin çıkmasına olanak tanımıyor. Kendi içlerinde okutup, memur yapıp, evlendiriyorlar ve belki de onların çocuklarını da aynı şekilde yetiştiriyorlar.

Flash belleklerle, sınav sorularını veriyorlar.

İtirafçının aktardıkları kapsamında, FETÖ mensubu özellikle ” abiler ” olarak tanımlanan kişiler sınav sorularını, sınavdan hemen önce flash belleklerle teslim ediyorlarmış. Sınav soruları ve cevaplarının bulunduğu bu flash bellekte, cevaplar koyu renkli olarak sunulmuş.

Araştırma genişletilecek, 5 sınav değerlendirilecek ve sonuçlarından yüzbinlerce kişi etkilenecek.

Geniş çaplı soruşturmanın başlatıldığı bu 5 sınav sonrasında, haksızlık ve fitnenin karıştırıldığı sonuçlar ortaya çıkarılmaya çalışılacak. Örgütün kazandırdığı ve yerleştirdiği kişiler tespit edilecek.

Kamupersoneli.net | ANKARA