Kpss'siz Personel Alım İlanları

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) DPB'de İlan Yayımladı: MEB En Az Lise Mezunu Kamu Personeli Alımı Yapıyor

Devlet Personel Başkanlığının resmi web adresi üzerinden Milli Eğitim Bakanlığının ilanı yayımlandı. Yayımlanan ilanda en az lise mezunu farklı kadrolarda kamu personeli alımı yapılacğaı ifade edildi. İlana başvurular Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü aracılığı ile gerçekleştirilecektir. Peki başvurular nasıl yapılacak? Genel şartlar neler? Kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz…

İLANIN DETAYLARI

Yayımlanan ilanda çalışma ili olarak Ankara belirtilmiştir. Bunun yanı sıra engelli ve eski hükümlü personel alımı yapılacağı ifade edilerek toplamda 28 kişilik alım gerçekleştirilecektir.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan ilanda “Milli Eğitim Bakanlığına bağlı taşra teşkilatı (Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü) okul ve kurumlarında çalıştırılmak üzere, 4857 Sayılı İş Kanunu ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik kapsamında, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla aşağıda yer alan tabloda dağılımlarına yer verilen statülerde sürekli işçi alımı yapılacaktır” ifadelerine yer verildi.

GENEL ŞARTLAR

Söz konusu ilana başvuru yapacak olan adaylarda bazı şartlar aranmaktadır. Bu şartlar ise şöyle sıralanmıştır:

1. 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye’de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk Vatandaşı olmak.

2. 18 yaşını tamamlamış olmak.

3. Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

4. Kamusal haklardan mahrum bulunmamak.

5. Yapılacak Güvenlik Soruşturması ve/veya Arşiv Araştırması olumlu sonuçlanmak.

6. Askerlik ile ilişiği bulunmamak. (Yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak)

7. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan, emeklilik, yaşlılık veya malullük ayılığı alıyor olmamak.

8. Sınavda başarılı olan adayların, çalıştırılacağı meslek kolunda çalışmasında ve görevini devamlı olarak yapmasında bir sakınca olmadığına dair durumunu sağlık raporu ile belgelendirmek.

9. Talep şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan başvurular, ilan-sınav sürecinin her aşamasında reddedilebilecektir.

10. Her aday, Türkiye İş Kurumu’nda (İŞKUR) yayımlanan listede yer alan, yalnızca bir iş yeri ve bir meslek koluna başvuru yapabilecektir.

11. Adayların, İŞKUR’da yayımlanan işgücü taleplerinde belirtilen son başvuru tarihi itibariyle, belirtilen bölümlerden mezun olmuş olmaları gerekmektedir.

12. İşe alınacak işçilerin deneme süresi 30 gün olup deneme süresi içerisinde başarısız olanların iş akdi feshedilecektir.

13. Diğer hususlarda ve hüküm bulunmayan hallerde ilgili mevzuat ve yönetmelik hükümlerine göre işlem yapılacaktır.

BAŞVURU DETAYLARI

Devlet Perosnel Başkanlığı aracılığı ile yayımlanan Milli Eğitim Bakalığı kamu personeli alımı ilanına başvurular 26 Ağustos 2019 tarihinde başlayacak ve 2 Eylül 2019 tarihine kadar devam edecektir.

İŞKUR tarafından kura çekilişi yapılmak üzere gönderilen listede yer alan adayların, kura çekiliş tarihi ve yeri daha sonra Millî Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğünün resmî web sayfasında (dhgm.meb.gov.tr) duyurular bölümünde yayımlanacaktır. Ayrıca yazılı vb. tebligatta bulunulmayacaktır

İŞKUR üzerinden yapılacak olan başvurularda adaylar İŞKUR üyeliği oluşturacak. Aşağıdaki link üzerinden üyelik sözleşmesi onaylanacak ve kişisel bilgiler girilerek üyelik oluşturulacak. 

İŞKUR Üyeliği İçin TIKLAYIN.

DPB’de Yayımlanan İlan İçin TIKLAYIN.

Bir Yorum

  1. Hükümlü,engelli,özürlü,ilkokul mezunu işe aliniyorda sağlıklı ve lisans mezunları boş geziyor.işinizi cok iyi yapiyorsunuz

  2. zatenisealimiyorilkokulalimiyorlise.onlisans.aliniyor7ay.isariyorum.lise.mevzunu.okmadim.icin.almiyor

  3. Allah binbir türlü belalarını versin ben çok istiyordum sanki yetim aylığı almayı kessinler o zaman her alımda karşımıza çıkmaya başladı artık