Kpss'siz Personel Alım İlanları

Tarım ve Orman Bakanlığından Yeni İlan ! En Az Lise Mezunu Kamu Personeli Alımı Yapılıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü aracılığı ile bir ilan yayımlandı. Yayımlanan ilanda 1 Ağustos 2019 ile 5 Ağustos 2019 tarihleri arasında kamu personeli alımı yapılacağı ifade edildi. Peki söz konusu ilana kimler başvuru yapabilir? Tarım ve Orman Bakanlığı kamu perosneli alım ilanına başvurular nasıl yapılacak? Kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz.

İLANIN DETAYLARI

Tarım Bakanlığı personel alımları İŞKUR iş ilan numaralarıyla resmi web adresi üzerinden başvuruları alınmaktadır. Konu ile ilgili olarak ilana başvuru yapacak olan adaylar için alım ilanları unvanları kadroları ve iş ilan numaraları aşağıda belirtilmiştir.

Tarım ve Orman Bakanlığı kamu personeli alımı için başvuru yapacak olan adayların kullanacağı ilan numaraları “00005094199, 00005094159, 00005094296, 00005094263, 00005094336 ve 00005094381” şeklinde belirtilmiştir.

Söz konusu ilana başvuru yapacak olan adaylar başvurularını İŞKUR’un resmi web adresine online üyelik oluşturarak yukarıdaki ilan numaraları ile başvurularını gerçekleştirebileceklerdir. 

Tarım ve Orman Bakanlığı kamu personeli alımı kapsamında fotoğrafçı, büro yönetimi ve yönetici asistanı, ziraat mühendisi, endüstriyel bakım onarım teknisyeni, ahşap doğrama teknolojisi, inşaat boyacısı kadrolarında kamu personeli alımı yapılacağı ifade edildi.

Kadrolara göre bazı şartlar belirtilmiştir. Bu kadroların genel şartlarına haiz olmayan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. Buna göre adaylarda aranan şartlar şöyle belirtilmiştir:

Fotoğrafçı Alımı İçin Genel Şartlar

“en az lise mezunu olması, en az 2 yıl deneyim sahibi olması, 18 ila 27 yaş aralığında olması, MEB onaylı fotoğrafçılık sertifikasına sahip olması, AutoCad ve Photoshop programlarına hakim olması”

BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ AİSTANI ALIMI İÇİN GENEL ŞARTLAR

“meslek yüksekokullarının büro yönetimi ve sekreterlik ile büro yönetimi ve yönetici asistanlığı bölümlerinin birinden mezun olmak, en az 4 yıl deneyim sahibi olmak, 18 ila 35 yaş aralığında olmak, KPSS’den en az 60 puan almış olmak, Ankara’da ikamet ediyor olmak”

ZİRAAT MÜHENDİSİ ALIMI İÇİN GENEL ŞARTLAR

“ziraat ve orman fakültelerinin tarımsal biyoteknoloji bölümünden mezun olması, 18 ila 30 yaş aralığında olması, KPSS’den en az 60 puan almış olması ve Ankara’da ikamet ediyor olması”

ENDÜSTRİYEL BAKIM ONARIM TEKNİSYENİ ALIMI İÇİN GENEL ŞARTLAR

“lise ve dengi okulların endüstriyel bakım onarım bölümünden mezun olmak, 18 ila 27 yaş aralığında olmak, Ankara’da ikamet ediyor olmak”

AHŞAP DOĞRAMA TEKNOLOJİSİ PERSONEL ALIMI İÇİN GENEL ŞARTLAR

“lise ve dengi okulların ahşap doğrama ve ahşap teknolojisi bölümlerinin birinden mezun olması, en az 2 yıl deneyim sahibi olması ve 18 ila 35 yaş aralığında olması”

İNŞAAT BOYACISI ALIMI İÇİN GENEL ŞARTLAR

“lise mezunu olması, 18 ila 35 yaş aralığında olması, en az 2 yıl deneyim sahibi olması ve Ankara’da ikamet ediyor olması”

Tarım ve Orman Bakanlığı kamu personeli alımı kapsamında yapılacak olan alımlar kura sistemi ile gerçekleştirilecek. Konu ile ilgili olarak 20 Ağustos 2019 Salı tarihinde Öğleden Önce (09:00 – 12:00) saatleri arasında Tarım ve Orman Bakanlığında kura çekimi gerçekleştirilecektir.