Kredi ve Kredi Kartı Yasal Taksit Sayısı Hakkında Bilinmeyenler
Bu düzenlemede kredi kartlarına yapılan taksit sayıları ve bireysel kredilerin taksit sayıları yeniden belirlenmiştir.Ayrıca bu düzenleme ile bireysel kredi ve kredi kartı borç yapılandırmalarında da esneklik sağlanmıştır.
Bu düzenlemede kredi kartlarına yapılan taksit sayıları ve bireysel kredilerin taksit sayıları yeniden belirlenmiştir. Ayrıca bu düzenleme ile bireysel kredi ve kredi kartı borç yapılandırmalarında da esneklik sağlanmıştır.
Kredi Kartı Yasal Taksit Sayısı
Yapılan düzenleme ile kredi kartı harcamalarında uygulanan azami taksit 9 aydan, 12 aya yükseltilmiştir. Ancak bazı iş kolları için farklı taksit sayısı belirlenmiştir. Bunlar,
Altın alımı yani
kuyumcu kredi kartı taksit sayısı
4 ay,
Elektronik eşya alımlarında taksit sayısı 6 ay,
Havayolu şirketleri, taşımacılık, tatil, konaklama ve sağlıkla ilgili alımlarda taksit sayısı 9 ay,
Kulüp ve derneğe yapılan ödemeler için taksit sayısı 9 ay olarak belirlenmiştir.
Kredi kartı ile yapılan yemek, alkollü içecek, akaryakıt, gıda, telekomünikasyon, kozmetik alımlarında ve yurtdışında kredi kartı ile yapılan harcamalara taksit yapılmamaktadır.
Kurumsal kredi kartı ile yapılan harcamalar ise maksimum 12 aydır.
Tüm kredi kartları için nakit çekim taksit sayısıda azami 12 aydır.
Kredi kartı borcunun yapılandırılmasına yapılan düzenleme ile kolaylık getirilmiştir. Bu düzenleme, kredi kartı borcu toplam tutarını, kart sahibinin istemesi halinde 72 ay vade ile yapılandırmasına imkan sağlamıştır. Kredi kartı borcu yapılandırılabilmesi için tek şart, kredi kartı borcunun takibe düşmemesidir.
Bireysel Kredi Yasal Taksit Sayısı
Yeni düzenleme bireysel kredi taksit sayısı
36 aydan, 48 aya yükseltilmiştir. Kredilerden eğitim - öğretim ve konutların leasing ile kiralanması için verilen krediler için bu uygulama geçerli değildir. Bu düzenleme yürürlüğe girmden önce alınan kredilerin ise, kişinin istemesi halinde kredilerini 72 aya kadar yapılandırmasına olanak sağlamaktadır. Kredi yapılandırmada tek şart kredinin takibe düşmemiş olmasıdır.
Bakmadan Geçme





