Kültür-sanat

CIA’nın sorduğu o soru takipçilerinin kafasını karıştırdı! “Bu görüntü günün hangi saatine ait?” Cevap herkesi şaşırttı!

CIA sertifikalı bir casus olmak isteyen takipçileri için yeni bir soru yöneltti. Yönelttiği soruda kar görüntülü bir fotoğrafın hangi zaman dilimine ait olduğunu bilmelerini istedi.

KULLANICILARIN KAFASI KARIŞTI

Twitter üzerinden yayımlanan soruya ilişkin, “Analitik becerilerinizi test edin” ifadesini yönelten CIA,kullanıcılardan görüntünün hangi saate ait olduğunu tahmin etmelerini istedi. Ancak sorulan soru karşısında kullanıcıların resmen kafası karıştı.

ŞIKLAR NELER

Yöneltilen soruya karşın şıklar, “07:00”, “11:00” ya da “15:00” olarak ifade ediliyor. Kullanıcıların verdiği cevaplar ise şu şekilde

KULLANICILARIN VERDİĞİ CEVAPLAR

Cevap 15.00: Bu cevabı savunan kullanıcılar, “Yoldaki kar trafik nedeniyle aşınmış durumda. Boş okul otobüsleri çocukları eve götürmek için sıraya girmiş. Güney Batı’ya doğru gitmiş, evler doğuya bakıyor” tahmininde bulundular.

Bir kullanıcı, “Saat kulesi 15:00’i gösteriyor” dedi ancak diğer kullanıcılar gölgeden dolayı saatin o şekilde göründüğünü ve doğru cevabın 07.00 olduğunu söyledi.

Bir kullanıcı ise, “Park eden arabaların üzerinde çok fazla kar var. Gölgeler uzun. Henüz kayak yapan kimse yok. Yolda sadece bir araba var, yayalar yok. Benim tahminim güneşin tüm kış boyunca tepede olduğu iklimlerde saat gece yarısı 01:00 olduğu. İkinci tahminim ise sabahın en erken saatleri olur” diyerek, cevaba oldukça yaklaştı.

CIA YANITLADI

Herkesin kafasını karıştıran sorunun cevabı CIA’dan geldi. CIA yaptığı açıklamasında sorunun cevabının 07.00 olduğunu belirtti.