Kültür-sanat

MasterChef Arnavut ciğer nasıl yapılır? Meşhur ve pratik Arnavut ciğeri tarifi

TV8 ekranlarında bu akşam yapılacak olan Arnavut ciğeri herkesi ekranlara kilitleyecek. İzleyenler de kolay bir şekilde yapılabilecek olan Arnavut ciğeri tarifi ile kendilerine ziyafet çekebilecek. Pişirme tekniği ile diğer yemeklere göre bir adım öne çıkan meşhur ve pratik Arnavut ciğeri tarihi haberimizde mevcut

ARNAVUT CİĞERİ

Her hafta birinin elendiği ve takımların azaldığı MasterChef Türkiye’de bu akşam Arnavut ciğeri yapılacak. Patates kızarması, kırmızı soğan ile birlikte servis edilen Arnavut ciğer hem kokusu, hem tadı ve hem de kolay yapımıyla herkesin denemesi gereken bir tarif.

MasterChef Arnavut ciğer nasıl yapılır? Meşhur ve pratik Arnavut ciğeri tarifi

ARNAVUT CİĞERİ MALZEMELERİ

Arnavut ciğer malzemeleri şu şekilde:

  • 600 gram kuzu ciğeri
  • Kırmızı – beyaz kuru soğan
  • 2 çay kaşığı kadar karabiber
  • 1 çay kaşığı kadar tuz
  • 1 çay bardağı kadar un

ARNAVUT CİĞERİ TARİFİ

Arnavut ciğeri tarifi son derece kolaydır. Damakta bıraktığı lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakan Arnavut ciğeri tarifi şu şekilde:

Ciğerlerin zarını temizleyin. Kuşbaşı büyüklüğünde doğradıktan sonra kanını süzün. Tamamen una buladıktan sonra kızgın yağda kızartın. Kızarttığınız ciğerlerin kurumaması için ayrı kapaklı bir kap içerisinde bekletin. Dilerseniz yanına küp küp doğranmış patates kızartmasını da servis edebilirsiniz. Soğan salatasını da hazırladıktan sonra sıcak sıcak tüketin. Afiyet olsun!