Kültür-sanat

Oscar Ödülleri'nden Covid-19 Açıklaması! İşte Bu Filmler De Yarışabilecek

Oscar Ödülleri’nde yarışabilmek için Netflix ve Amazon gibi internet üzerinden içerik sağlayan platformların kendi yapımlarına, kısa bir süre de olsa sinemada gösterime sunulmuş olması gerekli şartı koşuluyordu. Kısacası, ödül için yarışabilme şartı, en az 7 gün boyunca Los Angeles tarafında bir sinemada gösterime sunulmuş olmasıydı. Yeni alınan karar ile Oscar Ödülleri’nde yarışabilmek için bu şart kalktı ve Netflix gibi platformların orijinal yapımlarının yarışabilmesinin önü açıldı.

İNTERNET PLATFORMLARINI TERCİH ETTİLER

Covid-19 nedeniyle sinema salonlarının kapalı tutulmasından sonra, bu yıl gösterime sokulması beklenen filmlerin çıkış tarihi ötelenirken, bazıları da istenilenden çok daha az bir süre sinema salonlarında oynadı. Diğerleri ise ticari salonlarda gösterilmek yerine internetten içerik sağlayan platformlarda yayına girmeyi tercih etti.

HİÇBİR FİLMİNİ YAYINLAMAYACAĞIZ

Covid-19 sebebiyle kapatılan sinema salonlarından da internet üzerinden içerik yayınlayan platformlara olan tepki gittikçe artıyor.

ABD’nin ünlü sinema salonlarından AMC, Covid-19 salgınının ardından filmlerini bir yandan sinema bir yandan da internet ortamından izleyiciyle buluşması için aynı anda vizyona sokacağını aktaran Universal Pictures’ın hiçbir filmini oynatmayacağını açıkladı. Şirketten, “AMC artık hiçbir Universal filmini ABD’de, Avrupa’da ve Ortadoğu’daki hiçbir sinema salonunda göstermeyecek.” açıklaması geldi.