Kültür-sanat

RTÜK'ten ATV, Kanal D, Show TV, TV8 ve FOX TV'ye ceza!

Haftalık toplantısında gündemde izlenilen programlara dair raporları inceleyen RTÜK, bir süredir herkes tarafından konuşulan Esra Erol’da programını inceleyerek, bir karara vardı. Kurul, şüpheli aile ilişkilerinin açıklanması için DNA testi yaptıran ve 6 aylık bebeğin babasının belirlendiği programda, yargının yapabileceği işlemlerin ticari bir meta şeklinde sunulduğu ortaya konuldu. Bunun üzerine RÜTK ATV’ye idari para cezası verdi. Ancak bunun dışında Kanal D, Show TV, TV8 ve FOX TV’ye de ceza kesildi.

RTÜK'ten ATV, Kanal D, Show TV, TV8 ve FOX TV'ye ceza!

FOX TV YASAK ELMA

FOX TV’nin en çok izlenilen dizilerinden biri olan Yasak Elma dizisi ile ilgili hazırlanan raporun incelenmesi sonucunda, yapımın çocuk ve gençler üzerine olumsuz modeller oluşturduğu ve çarpık ilişkilerin normal gibi gösterildiği belirtildi. Aynı zamanda dizide Kuran-ı Kerim’e saygısızlık yapıldığına ilişkin izleyicilerden de çok fazla şikayet alındığının ifade edilmesi üzerine, Üst Kurul, yayıncı kuruluşa idari para cezası uyguladı.

RTÜK'ten ATV, Kanal D, Show TV, TV8 ve FOX TV'ye ceza!

KANAL D YENİ HAYAT

Kanal D ekranlarında yeni yayın hayatına başlayan Yeni Hayat dizisinde de karakterler arasında geçen bir diyalogda, Adem isimli kişiden bahsedilirken alaycı bir tutum sergilendiği ve aynı zamanda Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin dini inançlara gösterme yükümlüğünün yok sayıldığı gerekçe gösterildi. Bunun üzerine Üst Kurul Kanal D’ye yatırım kararı aldı.

RTÜK'ten ATV, Kanal D, Show TV, TV8 ve FOX TV'ye ceza!

SHOW TV ARIZA

Geçen haftalarda ekranlarda yeni yayınlanmaya başlayan Arıza dizisinde de eski bir mafya lideri olan kişi ile ailesi arasındaki diyalogda, dini değerlere saygısızlık, rol model alma konusunda riskli durum, silah doğrultma, rehin alma ve sopayla dövülme gibi durumların olması sebebiyle, yayıncı kurula para cezası verildi.

RTÜK'ten ATV, Kanal D, Show TV, TV8 ve FOX TV'ye ceza!

TV8 DOYA DOYA MODA

Gündüz kuşağında TV8 ekranlarında yayınlanan Doya Doya Moda programında çocuk ve gençlere kötü örnek oluşturabilecek olumsuz davranış ve kalıpların olduğu tespit edilirken, yayıncı hakkında yaptırım kararı uygulanmasına karar verildi.