Kültür-sanat

Türk sineması yasta! Usta oyuncu hayatını kaybetti!

Yeşilçam’ın usta oyuncularından olan Ekrem Gökkaya 87 yaşında hayatını kaybetti. Usta oyuncunun vefat haberi, kısa süre içerisinde gündem olurken, Türk sineması resmen yasa boğuldu. Peki, Ekrem Gökkaya kimdir?

4 GÜN ÖNCE HASTANEYE KALDIRILMIŞTI

Yeşilçam’dan bugün bir yıldız daha kaydı. Usta oyuncu Ekrem Gökkaya hayatını kaybetti. Bir süredir kanserle savaştığı öğrenilen usta oyuncu 4 gün önce Bartın Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Yoğun bakımda tedavi gören usta oyuncudan bugün kötü haber geldi.

unnamed-slbq.jpg

BÖBREK YETMEZLİĞİ SEBEBİYLE TEDAVİ GÖRÜYORDU

Ekrem Gökkaya’nın eşi Bartın’ın tatil beldesi olan İnkumu’nda birlikte yaşıyordu. Usta oyuncunun böbrek yetmezliği sebebiyle tedavi gördüğü belirtildi.

EKREM GÖKKAYA KİMDİR?

Usta oyuncunun hayatını kaybettiğinin duyulmasından sonra internet üzerinden Ekrem Gökkaya kimdir? sorusu araştırılmaya başlandı. Konya’da 1934 yılında dünyaya gelen Ekrem Gökkaya, lise yıllarında pek çok müsamerede sahne aldı. Yaklaşık olarak 200 civarı sinema ve televizyon filminde görev alan Ekrem Gökkaya mesleği bıraktıktan sonra eşinin memleketi Bartın’a yerleşme kararı almıştı.